Πέτρος Παππάς για Νέα Αριστερά: Θα έχει την τύχη του Λαφαζάνη 

 Πέτρος Παππάς για Νέα Αριστερά: Θα έχει την τύχη του Λαφαζάνη 

«Εμάς, πολιτικός μας αντίπαλος είναι η κυβέρνηση» δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8 ο Πέτρος Παππάς, Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, όπου βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή GPS και συνομίλησε με τον δημοσιογράφο Θάνο Σιαφάκα τόσο για το τρέχον ζήτημα του φορολογικού νομοσχεδίου-το οποίο θεωρούν άδικο-όσο και για τα στελέχη του κόμματος της «Νέας Αριστεράς».

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο κ. Παππάς, πρόκειται για ένα νομοσχέδιο από το οποίο εκλείπει ο διάλογος ενώ αντίστοιχα περιλαμβάνονται προκλητικές διατάξεις τις οποίες δεν είχε προειδοποιήσει η κυβέρνηση στο προεκλογικό της πρόγραμμα.

«Εγώ αυτό που βλέπω είναι να μην γίνεται αποδεκτό από τη μεγάλη πλειοψηφία των ελευθέρων επαγγελματιών και των κλάδων που αφορά. Και το δεύτερο κομμάτι της κριτικής μας εντοπίζεται στο ότι αυτό το νομοσχέδιο στην πραγματικότητα δεν καταπολεμά την μεγάλη αυτή παθογένεια που έχουμε στη χώρα μας διαχρονικά, την φοροδιαφυγή. Δεν δίνει λύσεις. Αυτό το οποίο εμείς θα προτείνουμε, παράλληλα με την κριτική που θα ασκήσουμε στο νομοσχέδιο, είναι ένας συγκεκριμένος οδικός φορολογικός χάρτης για το πώς θα μπορέσει να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή, αλλά και το πώς θα μπορέσουμε να έχουμε ένα φορολογικό καθεστώς στη χώρα, το οποίο να είναι για τις επιχειρήσεις ένα καθεστώς το οποίο θα είναι ελκυστικό».

 αυτό που βλέπω, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία είχε συρθεί σε έναν ανώφελο εσωτερικό διάλογο, ο οποίος τελικά οδήγησε σε μια καθίζηση των δημοσκοπικών του ποσοστών (…) Δεν μπορείς να σέρνεις μια διαδικασία και ένα κόμμα σε έναν βούρκο εσωστρέφειας. Οπότε αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ, πιο συμπαγής από ποτέ, μπορεί να καταθέσει το καινούργιο του σχέδιο, για μια καλύτερη Ελλάδα» ενώ για την πορεία του στο μέλλον υπογράμμισε «Με πολύ μεγάλη περιέργεια αναμένω για το ποιο είναι τελικά το διακριτό πολιτικό στίγμα αυτής της αποσπασμένης κοινοβουλευτικής ομάδας. Εγώ δεν το βλέπω, δεν το βλέπει και η κοινωνία, νομίζω και η κρίση της κοινωνίας. Πιστεύω και προβλέπω ότι θα είναι σκληρή στις επόμενες εκλογές (…) Πιστεύω ότι θα καταδικαστεί (…) Θα έχει την τύχη του Λαφαζάνη. Αυτή είναι η πρόβλεψη την οποία κάνω εγώ».

Σχετικά Άρθρα