Νετανιάχου: Έχουμε περικυκλώσει το σπίτι του ηγέτη της Χαμάς

 Νετανιάχου: Έχουμε περικυκλώσει το σπίτι του ηγέτη της Χαμάς

Για μία σημαντική εξέλιξη στην πορεία της στρατιωτικής επιχείρησης του Ισραήλ στη Γάζα ενημέρωσε ο Βενιαμίν Νετανιάχου. «Χθες το βράδυ είπα ότι οι δυνάμεις μας μπορούσαν να πάνε οπουδήποτε στη Λωρίδα της Γάζας. Αυτή τη στιγμή περιτριγυρίζουν το σπίτι του Γιάχια Σινουάρ. Το σπίτι του δεν είναι το κάστρο του και μπορεί να φύγει, αλλά είναι θέμα χρόνου να τον βρούμε», δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, σχολιάζοντας την πρόοδο των στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ισραήλ στη νότια Γάζα.

Ο Νετανιάχου είπε επίσης ότι το Ισραήλ πιέζει ώστε να επισκεφθεί ο Ερυθρός Σταυρός τους ομήρους. «Για τον σκοπό αυτό, μίλησα ξανά σήμερα με την Πρόεδρο του Ερυθρού Σταυρού και της είπα να στραφεί στο Κατάρ, αφού έχει αποδειχθεί ότι έχουν επιρροή στη Χαμάς και να απαιτήσουν επισκέψεις του Ερυθρού Σταυρού σους ομήρους μας και φυσικά τους παροχή φαρμάκων» τόνισε ακόμη. 

Το σφυροκόπημα σε όλη τη Γάζα εντείνεται, με τον Ισραηλινό στρατό να ανακοινώνει ότι επλήγησαν 250 στόχοι τις τελευταίες 24ώρες. Και στα τρία πιο σημαντικά προπύργια της Χαμάς, στη Τζαμπάλια και στη Σετζάιγια στο Βορρά και στο κέντρο της Χαν Γιούνις στο Νότο, οι μάχες Ισραηλινών στρατιωτών με τη Χαμάς είναι σφοδρές.

Σύμφωνα πάντως με το ειδησεογραφικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια, ο ηγέτης της Χαμάς είναι άφαντος.

Σχετικά Άρθρα