Κύπρος: Μετά την Πύλα και τον Άγιο Δομέτιο ο Κατοχικός Στρατός κάνει οχυρωματικά έργα στην Δερύνεια

 Κύπρος: Μετά την Πύλα και τον Άγιο Δομέτιο ο Κατοχικός Στρατός κάνει οχυρωματικά έργα στην Δερύνεια

Μετά την Πύλα και τον Άγιο Δομέτιο, οι κατοχικές δυνάμεις επιχειρούν νέα τετελεσμένα και στη Δερύνεια. Ο Δήμαρχος της Δερύνειας Άντρος Καραγιάννης ανέφερε ότι ο κατοχικός στρατός πραγματοποιεί έργα μπροστά από την κατεχόμενη παραλία της Δερύνειας.

«Εδώ και μια βδομάδα βλέπουμε μια ένταση στη δημιουργία οχυρωματικών έργων δεξιά από το οδόφραγμα μέχρι την περιοχή Κάππαρη στο Παραλίμνι. Πολύ πιθανόν είναι για να μπουν αμυντικά όπλα».

Συμπλήρωσε ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο δημιούργησαν αυλάκια.

Τόνισε ότι η απόστασή από τη Δερύνεια είναι περίπου 100 μέτρα. «Οι δημότες ανησύχησαν και εγώ ως Δήμαρχος απέστειλα χθες επιστολή προς το Υπουργείο Άμυνας αλλά και στην Εθνική Φρουρά έτσι ώστε να μας ενημερώσουν. Η εμπειρία μας λέει ότι αυτά τα έργα είναι οχυρωματικά».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στις προθέσεις τους για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές. «Εγώ δεν πρόκειται να διεκδικήσω τη θέση Αντιδημάρχου στο τοπικό διαμέρισμα Δερύνειας. Αν θα διεκδικήσω θα είναι για τις θέσεις του Δημάρχου ή του Προέδρου του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης ή μια θέση στο Ευρωκοινοβούλιο».

Υπογράμμισε ότι ακόμη δεν έχει πάρει τις τελικές του αποφάσεις. 

Πηγή: sigmalive.com

Σχετικά Άρθρα