Καιρός/Αρναούτογλου: Χιόνια Πέμπτη και Παρασκευή – Πρόβλεψη έως τις 16/12

 Καιρός/Αρναούτογλου: Χιόνια Πέμπτη και Παρασκευή – Πρόβλεψη έως τις 16/12

Ένα νέο πέρασμα βροχών, αλλά και χιονοπτώσεων αναμένεται για την Πέμπτη. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου το πρωί από την Κέρκυρα και τη Ζάκυνθο αλλά και στα δυτικά παράκτια θα έχουμε κάποιες βροχές, όπως και από την Χαλκιδική μέχρι τα ανατολικά νησιωτικά. Από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα θα ενταθούν σε Κρήτη και ανατολικά νησιωτικά μέχρι και την Χαλκιδική. Επίσης χιόνια αναμένονται στα βόρεια σύνορα της χώρας και από το βράδυ οι χιονοπτώσεις θα φτάσουν στα ορεινά της Β.Ελλάδας σε υψόμετρα ακόμη και 600μ.

Η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει στα κεντρικά τους 15 βαθμούς, στα βόρεια από 8 έως 13 και στα νότια στους 19 βαθμούς.

Στα δυτικά ο υδράργυρος αναμένεται στους 14 με 15 βαθμούς και στα ανατολικά έως 16.

Στην Αττική, θα έχουμε συννεφιά από το πρωί και το απόγευμα ίσως θα έχουμε κάποιες τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία από 10 έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, μουντό θα είναι επίσης το σκηνικό του καιρού, ενώ βροχές αναμένονται από το απόγευμα. Το βράδυ στα βόρεια του νομού θα έχουμε χιονοπτώσεις, αλλά και βροχές. Η θερμοκρασία από 6 έως 11 βαθμούς.

Την Παρασκευή οι χιονοπτώσεις θα διατηρηθούν στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη και ο καιρός στο Αιγαίο θα είναι ιδιαίτερα άστατος μέχρι και το μεσημέρι.

Πάντως σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου από τις 11/12 μέχρι και τις 16/12 θα έχουμε πάλι «άνοιξη» με την θερμοκρασία να ανεβαίνει αισθητά.

Σχετικά Άρθρα