Βελόπουλος: “Δολοφονείτε την οικονομία, τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοκτονείτε πολιτικά”

 Βελόπουλος: “Δολοφονείτε την οικονομία, τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοκτονείτε πολιτικά”

«Δεν είναι ευρωπαϊκό ζήτημα τα ελληνοτουρκικά. Κάνουμε λάθος. Αν περιμέναμε από την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ να σώσει την Ελλάδα, ζήτω που καήκαμε. Είναι διμερές. Τα σύνορα της Ελλάδας τα φυλάει ο ελληνικός στρατός. Όταν η Ευρώπη αποκτήσει στρατό, τότε ο ευρωπαϊκός στρατός θα τεθεί απέναντι στον τουρκικό», τόνισε στην αρχή της ομιλίας του στη Βουλή, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών «Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής».

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Βελόπουλος, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή διατάξεις του προς ψήφιση νομοσχεδίου, λέγοντας ότι «οι Έλληνες δεν είναι χαζοί, ούτε ανόητοι, ούτε φελλοί. Εσείς νομίζετε ότι είναι ανόητοι και δολοφονείτε την οικονομία, τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοκτονείτε πολιτικά, ό,τι έπαθε ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάθετε».

Για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων, είπε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει ελέγχους στην πηγή, «στους κολλητούς σας φίλους, εφοπλιστές που κάνουν λαθρεμπόριο ή εμπόριο πετρελαίου, όχι στο βυτιοφόρο», διότι όπως εξήγησε, είναι άλλο ο λαθρέμπρορος και άλλο ο λαθροδιακινητής. Εκτίμησε, ότι τα χρήματα που χάνει το κράτος από το λαθρεμπόριο είναι πολλαπλάσιο των 300ων εκατομμυρίων ευρώ.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «όλα αυτά που λέει για τη φοροδιαφυγή δεν τα κάνει για τη φοροδιαφυγή, τα κάνει για τα μετρητά». Επισήμανε, ότι τα μετρητά δεν μαζεύονται μόνο στην Ελλάδα, αλλά παγκοσμίως για να γίνονται όλα μέσω των τραπεζών, προσθέτοντας ότι στη χώρα μας «κονομάνε οι φίλοι της ΝΔ, οι τραπεζίτες, μέσω των προμηθειών. Η ΝΔ νομοθετεί όχι για το συμφέρον των πολιτών αλλά για το συμφέρον των τραπεζιτών», είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος. Σημείωσε ότι «θέλετε να φτιάξετε μια αχρήματη κοινωνία» αλλά αυτό «δεν μπορεί να γίνει».

Για το φορολογικό σύστημα, ο Κυριάκος Βελόπουλος, ανέφερε ότι στηρίζεται στους έμμεσους φόρους και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «κάνει εγκλήματα φορολογικά» και λάθη ενώ προσέθεσε ότι θα πρέπει να δώσει κίνητρα στους φορολογούμενους για να κόβουν αποδείξεις. Επίσης, κάλεσε την κυβέρνηση να ακούσει την πρόταση της Ελληνικής Λύσης, ώστε όλες οι αγορές από τους πολίτες να προσμετράνε στα έξοδα. «Τι έσοδα έχω; 10 ευρώ. Τι έξοδα έχω; 8 ευρώ. Τα 2 ευρώ φορολογούνται. Είναι ο ΦΠΑ. Θα αναγκαστούν όλοι να κόψουν αποδείξεις», εξήγησε. «Χτυπήστε αλύπητα τους πλουσίους, τα λαμόγια και αφήστε τους ελεύθερους επαγγελματίες ανέγγιχτους, βρείτε τα λεφτά από εκεί», πρόσθεσε και παράλληλα είπε ότι το 2019 «είχατε πει ότι θα καταργούσατε το τέλος επιτηδεύματος για όλους το 2023. Το καταργήσατε; Όχι. Για μερικούς μόνο».

«Το φορολογικό ν/σ που φέρατε ξεκινά από ένα φαινομενικά σωστό αίτιο, το ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες δηλώνουν λίγα στην εφορία και καταλήγει σε ένα εσφαλμένο αιτιατό, την τεκμαρτή φορολογία επί δικαίων και αδίκων», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης. Όπως είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος, «ο Όστιν Ο’ Μάλεϊ, μεγάλη μορφή, διανοούμενος, έλεγε ότι “όταν βάζεις φόρους και όταν κουρεύεις πρόβατα, καλό είναι να σταματάς πριν γδάρεις το πετσί”! Ο πολιτικός κουρεύει το πρόβατο και ο πολιτικάντης το γδέρνει. Αποφασίστε τι είστε. Πολιτικοί ή πολιτικάντηδες;», αναρωτήθηκε.

Τέλος, ο Κυριάκος Βελόπουλος, με αφορμή την αυριανή επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Αθήνα, υποστήριξε ότι έπρεπε να μην έρθει καθόλου, εξηγώντας ότι ο Ερντογάν σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται σήμερα σε ελληνική εφημερίδα, τάσσεται υπέρ του διαλόγου με τη χώρα μας ακόμα και για την τουρκική μειονότητα στην Θράκη. «Και μόνο από αυτό δεν θα έπρεπε να έρθει καθόλου στην Ελλάδα. Είναι ωμή παραβίαση της Συνθήκης της Λοζάνης», σημείωσε χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα