Υπουργείο Υγείας: Fake news η ανακοίνωση για εκκένωση σε πολυκατοικίες των Εξαρχείων

 Υπουργείο Υγείας: Fake news η ανακοίνωση για εκκένωση σε πολυκατοικίες των Εξαρχείων

Ανακοίνωση με την οποία χαρακτηρίζει ως ψευδή ανακοίνωση που προειδοποιεί όλους τους επισκέπτες που φιλοξενούνται σε διαμερίσματα στην περιοχή των Εξαρχείων να εκκενώσουν άμεσα τα σπίτια, εξέδωσε το υπουργείο Υγείας.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση, η οποία τοιχοκολλήθηκε σήμερα (5/12) το πρωί σε σημεία των δρόμων Χαριλάου ΤρικούπηΚομνηνών και Αλεξάνδρας, επικαλείται λόγους δημόσιας υγείας (κοριοί).

Μάλιστα στα χαρτιά που έχουν τοιχοκολληθεί σε εισόδους πολυκατοικιών κυρίως, υπάρχει επίσης το λογότυπο του Δήμου Αθηναίων και του υπουργείου Υγείας.

«Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει τους πολίτες ότι, η ανακοίνωση που έχει θυροκολληθεί σε πολυκατοικίες των Εξαρχείων και αναφέρει ότι, θα πρέπει οι ένοικοι να εκκενώσουν άμεσα την πολυκατοικία για λόγους δημόσιας υγείας, ειδάλλως θα έχουν πρόστιμο ύψους 500 ευρώ, είναι απολύτως ψευδής», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου.

«Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη έχει ήδη ενημερώσει εγγράφως τις αστυνομικές αρχές, ώστε να πράξουν τα δέοντα. Η προστασία της δημόσιας υγείας αποτελεί θεσμικό καθήκον της Πολιτείας και δεν επιτρέπεται κανένας να τρομοκρατεί και να παραπληροφορεί τους πολίτες, χρησιμοποιώντας, μάλιστα, τις επίσημες αρχές», καταλήγει.

Σχετικά Άρθρα