Πώς απαντά ο τράπερ για τις ληστείες στα ATM

 Πώς απαντά ο τράπερ για τις ληστείες στα ATM

Αντιμέτωπος με κατηγορίες είναι ο τράπερ και τα μέλη της συμμορίας που «ρήμαζε» ATM. Στον τράπερ γνωστό και ως Don Leon καθώς και στα μέλη της ασκείται δίωξη και για απόπειρα ανθρωποκτονίας καθώς φέρονται να είχαν πυροβολήσει κατά αστυνομικών στο Αίγιο.

Πάντως, από την πλευρά του ο τράπερ, Don Leon, έστειλε το δικό του μήνυμα μετά τη σύλληψή του, μιλώντας στον Alpha: «Στη ζωή μου έχω μάθει να αναγνωρίζω το λάθος και να το πληρώνω. Θα είμαι και αυτή τη φορά ειλικρινής όταν βρεθώ ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης και θα αποδεχθώ ό,τι πραγματικά έχω κάνει. Ξέρω ότι έχω απογοητεύσει πολλούς ανθρώπους με την εκ νέου εμπλοκή μου και ζητώ συγγνώμη. Σε καμία περίπτωση αυτές οι συμπεριφορές δεν πρέπει να συνδέονται με τη μουσική μου και να αποτελούν πρότυπο για κανέναν».

Νέα ντοκουμέντα από την εγκληματική οργάνωση του τράπερ

Εκτός από τον τράπερ συνελήφθησαν ακόμα 2 άτομα. Όλοι μαζί με τροχό κοπής και εκρηκτικές ύλες τίναζαν στον αέρα τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης.Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 10 περιπτώσεις με το συνολικό όφελος να ξεπερνά τις 710.000 ευρώ.

Όταν «χτυπούσαν» έπαιρναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης. Φορούσαν λευκές φόρμες εργασίας με κουκούλες, για να μην αφήσουν ίχνη τους στα σημεία διάπραξης των αξιόποινων πράξεων και να καταστήσουν με αυτόν τον τρόπο πιο δυσχερή την ταυτοποίηση τους

Μετά την ολοκλήρωση της πράξης τους, χρησιμοποιούσαν για την διαφυγή τους κλεμμένα οχήματα, μάρκας NISSAN NAVARA, FORD KUGA και PEUGEOT μοντέλα 2008 και 5008, τα οποία συνήθως αφαιρούσαν από πόλεις κοντινές με τον στόχο τους. Τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν για την τέλεση των αδικημάτων είτε τα εγκατέλειπαν και τα πυρπολούσαν, είτε χρησιμοποιούσαν πλαστές πινακίδες προκείμενου να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Το τελευταίο χτύπημα που «έκαψε» τον τράπερ

Τελευταία επίθεση του τράπερ και της ομάδας του ήταν μόλις πριν από 4 μέρες. Πήγαν στην Ερμιόνη για να ανατινάξουν ΑΤΜ. Έκαναν στάση στο Ναύπλιο απ’ όπου έκλεψαν ένα αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποίησαν για να διαρρήξουν ATM επί της επαρχιακής οδού Ερμιόνης – Κρανιδίου και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 198.515 ευρώ.

Στην επιστροφή εγκατέλειψαν το κλεμμένο όχημα στον Άγιο Αδριανό και αφού επιβιβάστηκαν σε άλλο αμάξι επέστρεψαν στο ορμητήριο τους στο Καματερό.

Οι αστυνομικοί τους έπιασαν την ώρα που επέστρεφαν στο ορμητήριό τους στην οδό Αγγέλων.

Σχετικά Άρθρα