Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις 6/12 για την επέτειο Γρηγορόπουλου – Κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα

 Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις 6/12 για την επέτειο Γρηγορόπουλου – Κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα την Τετάρτη 6/12 για τη 15η επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Από το πρωί της Τετάρτης 6/12, οι δρόμοι θα κλείνουν καθώς έχουν προγραμματιστεί τα καθιερωμένα συλλαλητήρια.

Το κέντρο της Αθήνας θα είναι απροσπέλαστο, σχεδόν όλη την ημέρα. Για τις 12:00 έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις μαθητών, σχολείων και φοιτητικών συλλόγων, ενώ στις 18:00 θα πραγματοποιηθούν οι συγκεντρώσεις σωματείων, φορέων, οργανώσεων και συλλογικοτήτων της Αριστεράς.

Οι κλειστοί σταθμοί του μετρό την Τετάρτη

Παράλληλα, κλειστοί θα παραμείνουν δύο σταθμοί του μετρό.

Αναλυτικά:

  • Ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο» την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου στις 9 το πρωί
  • Ο σταθμός «Μοναστηράκι» θα κλείσει από τις 11:00 έως τις 15:00 και από τις 18:00 μέχρι νεωτέρας

Οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς τους σταθμούς χωρίς στάση.

Κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα

Η Τροχαία ανακοίνωσε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα πραγματοποιηθούν σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες. Δηλαδή, δεν έχει ανακοινώσει ποιοι δρόμοι θα κλείσουν, αλλά αυτό θα εξαρτάται από τα συλλαλητήρια, τις πορείες, καθώς και από τυχόν επεισόδια που ενδέχεται να σημειωθούν.

Η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής θα λάβει μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Τέλος, η Αστυνομία κάλεσε τους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στην ευρύτερη περιοχή των χώρων των εκδηλώσεων, τόσο για την εξυπηρέτησή τους όσο και για την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Μέτρα ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα

Θα σηκωθεί το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και τα drones που θα δίνουν εικόνα στη ΓΑΔΑ.

Επίσης, σε ετοιμότητα θα βρίσκονται οι «Αίαντες», ενώ ΜΑΤ και ΔΡΑΣΗ θα αναπτυχθούν γύρω από τα Εξάρχεια.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την επίσκεψη Ερντογάν

Ημέρα ταλαιπωρίας για τους οδηγούς στην Αθήνα και η Πέμπτη 7/12 με έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και κλειστούς δρόμους λόγω της επίσκεψης Ερντογάν. Κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν την Πέμπτη, θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (σταδιακή και προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας, καθώς και απαγόρευση στάσης και στάθμευσης), σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της ευρύτερης περιοχής του Κέντρου της Αθήνας.

Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες, ενδεικτικά, σε τμήματα των κάτωθι οδικών αξόνων:

  • Λ. Κατεχάκη,
  • Λ. Μεσογείων,
  • Λ. Βασ. Σοφίας,
  • Λ. Κηφισίας,
  • Λ. Βασ. Κωνσταντίνου,
  • Λ. Βασ. Αμαλίας,
  • Λ. Αλεξάνδρας,
  • Μιχαλακοπούλου,
  • Σταδίου,
  • Πανεπιστημίου και
  • Ακαδημίας.

Από τη Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας των οχημάτων, όπως ανακοινώθηκε.

Επίσης, η Αστυνομία απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και για την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Σχετικά Άρθρα