Κασσελάκης: Σύμμαχοί μας τα πιο λαμπρά μυαλά, όσοι θέλουν τη χώρα να προχωρά μπροστά

 Κασσελάκης: Σύμμαχοί μας τα πιο λαμπρά μυαλά, όσοι θέλουν τη χώρα να προχωρά μπροστά

Τη βασική φιλοσοφία επάνω στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θα δομήσει την νέα στρατηγική και το πρόγραμμα του για την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας περιέγραψε ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στο 34th Annual Greek Economic Summit του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου την Τρίτη το βράδυ.

«Σε αυτή την πορεία, αναζητούμε συμμάχους ανάμεσα στα πιο λαμπρά μυαλά της Ελλάδας. Σε όσους πρεσβεύουν πρωτοποριακές ιδέες για το κοινό καλό. Σε όσους θέλουν να δουν τη χώρα τους να προχωρά μπροστά, να αλλάζει προς το καλύτερο. Αυτοί οι άνθρωποι και αυτά τα μυαλά, όπου κι αν ζουν σήμερα σε όλο τον κόσμο, είναι το μέλλον και ο εκρηκτικός καταλύτης για τη μετατροπή της Ελλάδας σε μια χώρα που αξίζει να ζεις, να εκπαιδεύεσαι, να εργάζεσαι, να επιχειρείς, να καινοτομείς, να μεγαλώνεις τα παιδιά σου» τόνισε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στις μεγάλες προτεραιότητες της αξιωματικής αντιπολίτευσης έτσι ώστε να καταστεί η χώρα μας αξιοβίωτη για τους πολίτες της και ελκυστική για επενδύσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε:

-Να οικοδομήσουμε μια υγιή αγορά εργασίας, με μισθούς και δικαιώματα που θα επιτρέπουν αξιοπρεπή διαβίωση και δεν θα διώχνουν τους νέους Έλληνες στο εξωτερικό.
-Να δημιουργήσουμε ένα απλό, σαφές, σταθερό φορολογικό πλαίσιο. Ένας φορολογικός κώδικας που θα διαρκέσει μια δεκαετία και δεν θα αλλάζει κάθε τρίμηνο όπως τώρα. Με προοδευτικό συντελεστή φορολογίας εταιρειών. Και χωρίς προκαταβολή του φόρου εισοδήματος των επιχειρηματιών.
-Ανακατανομή πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF) στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων δεν έχει πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό και πολλές από τις οποίες ασφυκτιούν από χρέη. Χωρίς τις μικρές επιχειρήσεις των 5-15 εργαζομένων που παράγουν προστιθέμενη αξία, από τον πρωτογενή τομέα και τη μεταποίηση έως τις υπηρεσίες, δεν μπορεί ποτέ να υπάρξει σταθερότητα.
-Σχέδιο δίκαιης και συμπεριληπτικής πράσινης μετάβασης που δεν θα αφήσει πίσω χιλιάδες αβοήθητους άνεργους πολίτες.
-Ένα μεγάλο πρόγραμμα στέγασης. Για την ανεξάρτητη διαβίωση και χειραφέτηση των νέων, ώστε να βελτιωθούν σταδιακά και οι δημογραφικοί δείκτες.
-Έμφαση στην επαρκή χρηματοδότηση, την ποιότητα και την εξωστρέφεια της εκπαίδευσης και της επιστημονικής έρευνας.
-Προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων που θα δημιουργούν προστιθέμενη αξία για την εθνική οικονομία και δεν θα περιορίζονται στην εισαγωγή προϊόντων.
-Αποκατάσταση του κράτους δικαίου και διασφάλιση της λειτουργίας του κράτους με διαφανή τρόπο, δίνοντας έμφαση στην πραγματική ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του και όχι στη δημιουργία πρόσθετης ψηφιακής γραφειοκρατίας.
-Ενεργητική πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που θα αξιοποιεί την κρίσιμη γεωπολιτική θέση της χώρας, χτίζοντας γέφυρες με την ανατολή και τη δύση για να προσελκύσει διμερείς και πολυμερείς, αμοιβαία επωφελείς συνεργασίες στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

“Ανάγκη να μην συνεχιστούν οι αποτυχημένες συνταγές της λιτότητας”

Στην ομιλία του στο Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε συγκριτικά στοιχεία για τη διαχείριση της κρίσης και τη δημοσιονομική πολιτική Ελλάδας/ΕΕ και ΗΠΑ, εστιάζοντας στην ανάγκη να μην συνεχιστούν οι αποτυχημένες συνταγές της λιτότητας, αλλά να μπει η Ελλάδα και η ΕΕ σε μια νέα εποχή λιγότερο περιοριστικών και περισσότερο αναπτυξιακών δημοσιονομικών πολιτικών, που επέτρεψαν στις ΗΠΑ να ανακάμψουν ταχύτερα.

Σχετικά Άρθρα