Η ΕΥΠ που ελέγχεται για υποκλοπές προειδοποιεί τους υπουργούς ότι δεν είναι ασφαλείς συνομιλίες και sms

 Η ΕΥΠ που ελέγχεται για υποκλοπές προειδοποιεί τους υπουργούς ότι δεν είναι ασφαλείς συνομιλίες και sms

Κι όμως η ΕΥΠ προειδοποιεί υπουργούς και κρατικούς αξιωματούχους ότι οι συνομιλίες του και τα sms που στέλνουν και λαμβάνουν δεν είναι ασφαλή. Και όλα αυτά την ώρα που είναι σε εξέλιξη οι έρευνες για τις υποκλοπές και το αν η ΕΥΠ παρακολουθούσε υπουργούς, πολιτικούς αντιπάλους και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων ως επικίνδυνους για τη δημόσια ασφάλεια.

Η κρατική υπηρεσία παρακολουθήσεων απέστειλε την προηγούμενη εβδομάδα επείγον σήμα σε υπουργούς και κρατικούς αξιωματούχους ότι οι συνομιλίες τους δεν είναι ασφαλείς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», στο επείγον σήμα αναφέρεται ότι «οι τηλεφωνικές σας συνομιλίες μέσω των ήδη γνωστών εφαρμογών επικοινωνίας δεν είναι ασφαλείς».

Μάλιστα, στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι η ΕΥΠ προτρέπει υπουργούς και κρατικούς αξιωματούχους να μην χρησιμοποιούν τις εν λόγω εφαρμογές κρυπτογραφημένης επικοινωνίας για ευαίσθητα θέματα που άπτονται του κυβερνητικού έργου.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ακόμα ότι η ΕΥΠ προτρέπει τους υπουργούς και τους κρατικούς αξιωματούχους να υποκαταστήσουν τις εφαρμογές αυτές «με άλλη λιγότερο δημοφιλή εφαρμογή, που έχει τις ρίζες της στην Ελβετία», χωρίς στο δημοσίευμα να αναφέρεται το όνομα της εφαρμογής που προτείνει η ΕΥΠ.

  • Όσον αφορά στην ασφαλή, κατά ΕΥΠ, εφαρμογή είναι αυτή που από το 2022 χρησιμοποιούν τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων της Ελβετίας.

Σχετικά Άρθρα