Διαψεύδει το υπ. Υγείας τη θυροκολλημένη ανακοίνωση σε πολυκατοικίες των Εξαρχείων

 Διαψεύδει το υπ. Υγείας τη θυροκολλημένη ανακοίνωση σε πολυκατοικίες των Εξαρχείων

Αναστάτωση και πολλά ερωτήματα έχει προκαλέσει στους κατοίκους της περιοχής των Εξαρχείων ψευδής και δήθεν επίσημη ανακοίνωση που τοιχοκολλήθηκε, σήμερα το πρωί, σε εισόδους πολυκατοικιών, σε σημεία των οδών Χαριλάου Τρικούπη, Κομνηνών και Αλεξάνδρας, η οποία καλεί τους επισκέπτες που φιλοξενούνται σε διαμερίσματα να τα εκκενώσουν άμεσα για λόγους δημόσιας υγείας και συγκεκριμένα κάνει λόγο για κοριούς (ένα πρόβλημα που είναι υπαρκτό στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στη Γαλλία).

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση, που είναι γραμμένη στα αγγλικά, αυτοχαρακτηρίζεται «ενημέρωση» του υπουργείου Υγείας για την προστασία της υγείας των μόνιμων κατοίκων της περιοχής. Για να είναι πιο αληθοφανής η fake ανακοίνωση φέρει στο κάτω μέρος το λογότυπο του δήμου Αθηναίων και του υπουργείου Υγείας.

Διαψεύδει το υπ. Υγείας το πρόβλημα των … κοριών

Το υπουργείο Υγείας ενημερώνει τους πολίτες ότι, η ανακοίνωση που έχει θυροκολληθεί σε πολυκατοικίες των Εξαρχείων και αναφέρει ότι, θα πρέπει οι ένοικοι να εκκενώσουν άμεσα την πολυκατοικία για λόγους δημόσιας υγείας, ειδάλλως θα έχουν πρόστιμο ύψους 500 ευρώ, είναι απολύτως ψευδής.

«Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, έχει ήδη ενημερώσει εγγράφως τις αστυνομικές αρχές, ώστε να πράξουν τα δέοντα. Η προστασία της δημόσιας υγείας αποτελεί θεσμικό καθήκον της Πολιτείας και δεν επιτρέπεται κανένας να τρομοκρατεί και να παραπληροφορεί τους πολίτες, χρησιμοποιώντας, μάλιστα, τις επίσημες αρχές», τονίζει η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά σε «νομοθεσία» σύμφωνα με την οποία οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων έχουν ενημερωθεί ότι πρέπει να σταματήσουν να νοικιάζουν τα διαμερίσματα τους στη συγκεκριμένη περιοχή ενώ παραπέμπει για περισσότερες πληροφορίες σε συγκεκριμένο σταθερό τηλέφωνο στο υπουργείο Τουρισμού.

Σχετικά Άρθρα