Αναβίωσε η δίκη για τη διπλή δολοφονία στη Μακρινίτσα Πηλίου

 Αναβίωσε η δίκη για τη διπλή δολοφονία στη Μακρινίτσα Πηλίου

Ξεκίνησε σήμερα, Τρίτη (5/12) στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της διπλής δολοφονίας στη Μακρινίτσα Πηλίου, της 28χρονης Κωνσταντίνας και του αδερφού της από τον εν διαστάσει σύζυγο της πρώτης.

Υπενθυμίζεται ότι, ο 35χρονος δράστης της γυναικοκτονίας της 28χρονης τον Απρίλιο του 2021 και του αδερφού της είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως το 2022 σε δις ισόβια και εξίμησι έτη φυλάκισης χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικών.

Κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά, η υπεράσπιση του κατηγορουμένου ισχυρίζεται πως ο πελάτης του είχε διαγνωστεί με σχιζοφρένεια.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό την Τρίτη, ο 35χρονος, όπως μεταδίδει το larissanet επικράτησε ένταση. Τελικά, η δίκη αναβλήθηκε για τις 18 Ιουνίου του 2024, προκειμένου να παραστούν στο δικαστήριο για να καταθέσουν οι δύο ψυχίατροι πραγματογνώμονες που εξέτασαν τον 35χρονο.

Το χρονικό του εγκλήματος

Τα δύο παιδιά βρίσκονταν στο πατρικό τους σπίτι παρουσία της μητέρας τους, όταν δέχθηκαν την απρόσκλητη επίσκεψη του πρώην συζύγου της 28χρονης στις 5 Απριλίου. Ο 34χρονος, ο οποίος συνελήφθη μετά από καταδίωξη, είχε μεταβεί από τον Βόλο για να δει τη σύζυγό του.

Μετά από έντονο καυγά μαχαίρωσε την πρώην σύζυγο η οποία κατέληξε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο, ενώ μαχαίρωσε θανάσιμα και τον αδελφό της που κλήθηκε από διπλανό χωριό όταν ακούστηκαν από γείτονες οι φωνές στο σπίτι, και πήγε να βοηθήσει.

«Βοήθεια, σώστε με. Έχει έρθει να μας σκοτώσει. Σπάει τη τζαμαρία για να μπει στο σπίτι μας»: Αυτά ήταν τα λόγια που φαίνεται να είπε στους αστυνομικούς η 28χρονη όταν αντιλήφθηκε ότι ο πρώην σύζυγός της προσπαθεί να μπει στο σπίτι.

Η γυναίκα δέχτηκε τις μαχαιριές στην κοιλιά και στα πλευρά, με αποτέλεσμα να υποκύψει στα τραύματά της καθ’ οδόν προς το νοσοκομείο και ο μεγαλύτερος αδελφός της στην κοιλιά και στην καρδιά, κάτι που του επέφερε ακαριαία τον θάνατο.

Σχετικά Άρθρα