Στέφανος Κασσελάκης: Εκλέχθηκα για να σπάσω αβγά – Στόχος ο ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει τις Ευρωεκλογές

 Στέφανος Κασσελάκης: Εκλέχθηκα για να σπάσω αβγά – Στόχος ο ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει τις Ευρωεκλογές

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha παραχώρησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης.

«Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει τι έχει συμβεί» απάντησε ο Στέφανος Κασσελάκης για την αποχώρηση των στελεχών και το νένο φορέα των «11» της ομάδας Αχτσιόγλου – Χαρίτση – Τσακαλώτου.

Μιλώντας για τον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι «θα είναι πλέον αξιοκρατικό και ευρύ το κόμμα». Υπογράμμισε ότι θα γίνει το κόμμα των μελών. «Θα είμαστε προσηλωμένοι στο μέλλον, έχουμε σχέδιο, θα το δείτε στην πράξη», είπε.

Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις και αν τον ανησυχούν απάντησε: «Περάσαμε μια διάσπαση. Ας είμαστε ειλικρινείς, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο».

«Εχουμε σχέδιο, θα το δει ο κόσμος» είπε και μίλησε για αναδιοργάνωση του κόμματος.

Είπε καθαρά ότι στόχος του είναι η «νίκη του ΣΥΡΙΖΑ» στις ευρωεκλογές.

Ο δημοσιογράφος του Αlpha Αντώνης Σρόιντερ του είπε ότι υπάρχει one shot και εξήγησε ότι στην Αμερική όποιος χάνει εκλογές «πάει σπίτι του». Αλλά ο Στ. Κασσελάκης τον αποστόμωσε απαντώντας ότι και ο ΜακΚέιν έχασε αλλά ξανακατέβηκε σε εκλογές.

«Στον ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιούμε δύο τομές: Η πρώτη είναι τα think tanks» και είπε ότι αντλούν από τη βάση.

Η δεύτερη θα είναι οι ευρωεκλογές. Αποκάλυψε ότι για τις ευρωεκλογές οι υποψήφιοι θα κριθούν από προκριματικά ψηφοδέλτια.

«Με τον Αλέξη έχω μια εξαιρετική θέση» είπε «ο Αλέξης Τσίπρας είναι εκεί που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ». Απέφυγε να σχολιάσει παραπέρα τον πρώην πρόεδρο.

Ερωτήθηκε γιατί πήγε στην πορεία του Πολυτεχνείου και διαδήλωσε έξω από την Αμερικανική Πρεσβεία και απάντησε ότι «Η Αμερική έχει κάνει τεράστια λάθη στην εξωτερική πολιτική. Το ξέρουν και οι ίδιοι».

Σχετικά με την επιστολική ψήφο απάντησε ότι «επί της αρχής είμαστε θετικοί». Διατύπωσε όμως επιφυλάξεις για το περιεχόμενο που περιμένει να ξεκαθαριστούν.

«Ενας επαγγελματίας μπορεί να έχει ζημιά», είπε για το φορολογικό νομοσχέδιο που βάζει τεκμαρτό εισόδημα ανεξάρτητα από τα έσοδα.

Μίλησε για την ανάγκη μιας φορολογικής μεταρρύθμισης, για ένα απλό σύστημα. Για πιο δίκαιο σύστημα στο φόρο των επιχειρήσεων με μείωση σε όσες έχουν κέρδη κάτω από 200.000 ευρώ και αύξηση σε μεγαλύτερα κέρδη.

Ανεξάρτητα της πηγής εισοδήματος να υπάρχει μία ενιαία προοδευτική φορολόγηση για όλα τα φυσικά πρόσωπα, βάζοντας μέσα και τα μερίσματα, είπε για τη φορολόγηση φυσικών προσώπων.

Σχετικά Άρθρα