Θεσσαλία: Στο επίκεντρο της επερχόμενης κακοκαιρίας – Οι οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας

 Θεσσαλία: Στο επίκεντρο της επερχόμενης κακοκαιρίας – Οι οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας

Στο επίκεντρο της νέας κακοκαιρίας  που πλήττει από το απόγευμα της Κυριακής αρκετές περιοχές της χώρες, θα βρεθεί  και η πλημμυροπαθής Θεσσαλία την προσεχή Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου.

Για το λόγο αυτό η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, με βάση το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού εφιστά την προσοχή των πολιτών στον Θεσσαλικό κάμπο καθώς προβλέπεται να εκδηλωθούν κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

«Παρακαλούνται οι πολίτες, όπως λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους», αναφέρει η Περιφέρεια Θεσσαλίας ζητώντας από τους κατοίκους των περιοχών που ήδη έχουν πληγεί από τις κακοκαιρία το προηγούμενο διάστημα, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Συγκεκριμένα:

Α. Για σήμερα Δευτέρα (04-12-2023) τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην ανατολική και νότια χώρα έως αργά το απόγευμα. Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν κατά τόπους οι Σποράδες, η Εύβοια, η ανατολική Στερεά, η ανατολική και νότια Πελοπόννησος και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Β. Νέα πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός και θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας μας από το βράδυ της Τρίτης (05- 12-2023) και από τα δυτικά μέχρι το βράδυ της Τετάρτης (06-12-2023).

Πιο αναλυτικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

  1. Την Τρίτη (05-12-2023)

α) Από το βράδυ στο Ιόνιο, την Ήπειρο και την Πελοπόννησο.

β) Τη νύχτα τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες και τις δυτικές Κυκλάδες.

  1. Την Τετάρτη (06-12-2023)

α) Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια έως το μεσημέρι.

β) Στη Θεσσαλία (κυρίως τα ανατολικά τμήματα), τις Σποράδες, την Κεντρική Μακεδονία (κυρίως Πιερία), τις Κυκλάδες και την Κρήτη έως αργά το απόγευμα.

γ) Από το πρωί και μέχρι το βράδυ της Τετάρτης στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Σχετικά Άρθρα