Επεισόδια στο Βόλο: Η απάντηση της κυβέρνησης στην ανακοίνωση του Ολυμπιακού

 Επεισόδια στο Βόλο: Η απάντηση της κυβέρνησης στην ανακοίνωση του Ολυμπιακού

“Δεν θέλουμε να μπούμε σε μία διαδικασία να συμμετέχουμε σε μία αντιπαράθεση που αφορά την αντιπαράθεση, ενδεχομένως, μεταξύ των ομάδων. Σίγουρα, η κυβέρνηση αυτό που οφείλει να κάνει είναι να εφαρμόζει το νόμο”, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης ερωτηθείς για την ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός μετά τα χθεσινά γεγονότα στον Βόλο.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη, η Ασυνομία, σε μία δύσκολη κατάσταση που δημιουργήθηκε και τις προβλεπόμενες συλλήψεις έκανε και τις προβλεπόμενες προσαγωγές έκανε και προσπάθησε να προασπίσει την ασφάλεια των υπόλοιπων πολιτών, που η συντριπτική πλειοψηφία τους θέλουν να πάνε γήπεδο για να παρακολουθήσουν έναν αγώνα.

Αυτό είναι το καθήκον της κυβέρνησης, να προασπίζει τους συντριπτικά περισσότερους, που ανήκουν σε όλες τις ομάδες και θέλουν να πάνε στο γήπεδο και κυρίως τους κατοίκους των πόλεων όπου γίνονται οι αγώνες, πρόσθεσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε εξάλλου ότι από κει πέρα έχουν υπάρξει μία σειρά από πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και για την ασφάλεια των γηπέδων και για τον επαγγελματικό και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό “και θα συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση χωρίς εκπτώσεις”, όπως είπε.

Ερωτηθείς εαν ήταν υπερβολική όλη αυτή η χρήση δακρυγόνων έξω από το Πανθεσσαλικό, ανέφερε ότι « δεν μπορώ αυτή την στιγμή να κάνω επιχειρησιακή ανάλυση της Αστυνομίας από την στιγμή που δεν ήμουν στο πεδίο, ούτε μπορώ να γνωρίζω το οποιδήποτε πρωτόκολλο ακολουθήθηκε».

Όπως είπε, η Αστυνομία ακολούθησε ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο με βάση την επικινδυνότητα εκείνης της στιγμής, προσήγαγε και συνέλαβε κάποιους παρευρισκόμενους οπαδούς και έκρινε ότι πρέπει να προχωρήσει στις συγκεκριμένες ενέργειες και αυτό θα συνεχίσει να κάνει. Να εφαρμόζει τον νόμο σε οποιοδήποτε γήπεδο, σε οποιοδήποτε δημόσιο χώρο, οποτεδήποτε λαμβάνει χώρα μία παράνομη πραξη.

Αυτή είναι η δουλειά της Αστυνομίας. Από κει και πέρα κάθε ενέργεια η κάθε παράλειψη ενός οργάνου του κράτους, ενός αστυνομικού, αξιολογείται. Η εικόνα που έχουμε είναι αυτή και η βούλησή μας είναι να εφαρμόζουμε το νόμο, συμπλήρωσε ο κ. Μαρινάκης.

Σχετικά Άρθρα