Άνεργοι:Καταβάλλεται από σήμερα το δώρο Χριστουγέννων

 Άνεργοι:Καταβάλλεται από σήμερα το δώρο Χριστουγέννων

Από σήμερα 4 Δεκεμβρίου ξεκινάει η καταβολή του δώρου Χριστουγέννων για τους άνεργους, ενώ έως 22 Δεκεμβρίου θα έχουν καταβληθεί όλα τα έκτακτα επιδόματα. Ο κύκλος των καταβολών ανοίγει από την Δευτέρα 4/12, με την σκυτάλη να περνάει πρώτα στους ανέργους, οι οποίοι μαζί με το τακτικό επίδομα ανεργίας θα λαμβάνουν και το δώρο Χριστουγέννων.

Το ποσό φτάνει στα 479 ευρώ για τον άγαμο, προσαυξάνεται αν υπάρχουν ανήλικα παιδιά, εφόσον βεβαίως υπάρχει εγγεγραμμένη ανεργία για όλη την περίοδο από τον Μάιο μέχρι και τον Δεκέμβριο, όπως προβλέπει ο νόμος.

Το δώρο Χριστουγέννων θα καταβληθεί μαζί με το τακτικό επίδομα ανεργίας και η σχετική πίστωση θα φανεί από σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς. Ο αρμόδιος φορέας μιλάει για 160 εκατομμύρια ευρώ και περίπου 346.000 δικαιούχους.

Στους συνταξιούχους, υπάρχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες οι οποίες έχουν κλειδώσει και αυτές είναι η 21η και η 22η Δεκεμβρίου, καθώς μαζί με την σύνταξη του Ιανουαρίου θα φανεί και η αύξηση σε ποσοστό 3%, η οποία θα ισχύσει για όλο το 2024.

Σχετικά Άρθρα