ΕΜΥ: Βροχές και καταιγίδες στην Αττική το βράδυ της Τρίτης – Τα τελευταία στοιχεία

 ΕΜΥ: Βροχές και καταιγίδες στην Αττική το βράδυ της Τρίτης – Τα τελευταία στοιχεία

Σε νέα επικαιροποίηση με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία για την κακοκαιρία προχώρησε σήμερα Δευτέρα (4/12) η ΕΜΥ, σύμφωνα με την οποία προβλέπονται βροχές και καταιγίδες έως αργά το απόγευμα, ενώ νέα πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ της Τρίτης (5/12).

Α. Πιο συγκεκριένα για σήμερα τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην ανατολική και νότια χώρα έως αργά το απόγευμα. Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν κατά τόπους οι Σποράδες, η Εύβοια, η ανατολική Στερεά, η ανατολική και νότια Πελοπόννησος και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Β. Νέα πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός και θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας μας από αύριο το βράδυ και από τα δυτικά μέχρι το βράδυ της Τετάρτης (6/12).

Η πορεία της κακοκαιρίας την Τρίτη και την Τετάρτη

Πιο αναλυτικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

1. Αύριο Τρίτη 5/12

α) Από το βράδυ στο Ιόνιο, την Ήπειρο και την Πελοπόννησο.

β) Τη νύχτα τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες και τις δυτικές Κυκλάδες.

2. Την Τετάρτη 6/12

α) Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια έως το μεσημέρι.

β) Στη Θεσσαλία (κυρίως τα ανατολικά τμήματα), τις Σποράδες, την Κεντρική Μακεδονία (κυρίως Πιερία), τις Κυκλάδες και την Κρήτη έως αργά το απόγευμα.

γ) Από το πρωί και μέχρι το βράδυ της Τετάρτης στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Σχετικά Άρθρα