Το μυστήριο με την γραβάτα του Καρόλου- Η ανακοίνωση του Οίκου Παγώνη- Ποιά του την δώρισε

 Το μυστήριο με την γραβάτα του Καρόλου- Η ανακοίνωση του Οίκου Παγώνη- Ποιά του την δώρισε

Η γραβάτα του Κάρολου ή αλλιώς η «γραβάτα της ελληνικής υπερηφάνειας» έχει τη δική της μεγάλη ιστορία. Αξιοποιήθηκε, δε, από τον Βασιλέα του ΗΒ ως ένα έμμεσο μήνυμα υποστήριξης της Ελλάδας στην διαμάχη που προκάλεσε ο Ρίσι Σούνακ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, του Οίκου Παγωνη Maison de Cravates, η εμβληματική αυτή γραβάτα σχεδιάστηκε προσωπικά από την κυρία Μαριάννα Παγώνη, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004, ενώ έχει χαρακτηριστεί ως η «γραβάτα της ελληνικής υπερηφάνειας».
Η συγκεκριμένη γραβάτα, μάλιστα, του προσφέρθηκε ως δώρο από την κα. Μιμίκα Κολοτούρα, ιδιοκτήτρια του Ζeus & Dione, για τα γενέθλιά του και την είχε προμηθευτεί από την boutique του Οίκου PAGONI Maison des Cravates – 1933, που βρίσκεται επί της Ακαδημίας.

Η αλήθεια πάντως είναι ότι πέρα από το μήνυμα που ήθελε να περάσει ο Κάρολος -και το πέτυχε με ιδιαίτερη επιτυχία- είναι μια άκρως εμπνευσμένη δημιουργία και σίγουρα ο βασιλιάς της Αγγλίας θα την έχει και σε περίοπτη θέση.

Ποιά είναι η Δήμητρα-Μιμίκα Κολοτούρα της ZEUS & DION

H Δήμητρα Κολοτούρα είναι απόφοιτος του τμήματος Media and Marketing του London Metropolitan University και του τμήματος Φωτογραφίας των ΤΕΙ Αθηνών. Κατά τη διάρκεια της καριέρας της ίδρυσε στο Λονδίνο την εταιρεία Επικοινωνιών και Μάρκετινγκ DK Associates, η οποία λειτουργούσε ως επίσημο γραφείο της Conde Nast UK και της BBC News για την Ελλάδα και την Ανατολική Ευρώπη.

Επίσης εργάστηκε ως διευθύνων σύμβουλος στο πρώτο συνεδριακό γραφείο τουρισμού του ΕΟΤ στο Λονδίνο και στα γραφεία του διεθνούς διαφημιστικού γραφείου BBDO στην Αθήνα. Το 2012 αποφάσισε να δημιουργήσει με τη φίλη της Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη την ελληνική εταιρεία Zeus+Dione με έμπνευση από την ελληνική κληρονομιά.

Εχοντας στον πυρήνα τη δημιουργικότητα και τον εκλεκτικό σχεδιασμό, το brand γεννήθηκε από το πάθος να αναβιώσει και να επαναπροσδιορίσει την τοπική χειροτεχνία σε όλη την Ελλάδα, δημιουργώντας ποιοτικά κομμάτια που ξεπερνούν την παράδοση και τις εφήμερες τάσεις της μόδας. Η Zeus+Dione έχει καταφέρει να τοποθετήσει την ελληνική επιχειρηματικότητα στην πρώτη γραμμή της βιομηχανίας της μόδας, λαμβάνοντας σημαντικές διακρίσεις.

Σχετικά Άρθρα