Γάζα: Επίκεντρο των βομβαρδισμών η Χαν Γιουνίς – Οι IDF έχουν ανακαλύψει 800 τούνελ της Χαμάς – “Οι δυνάμεις μας πολεμούν σκληρά στη νότια Γάζα”

 Γάζα: Επίκεντρο των βομβαρδισμών η Χαν Γιουνίς – Οι IDF έχουν ανακαλύψει 800 τούνελ της Χαμάς – “Οι δυνάμεις μας πολεμούν σκληρά στη νότια Γάζα”

Κομμένη στα τρία είναι πια η Γάζα εξαιτίας των αρμάτων μάχης του Ισραήλ που έχουν κατακλύσει την περιοχή με τη νέα διαταγή, να προτρέπει τους Παλαιστινίους να κινηθούν δυτικά του Χαν Γιουνίς και νοτιότερα προς το πέρασμα της Ράφα. Οι IDF έχουν εντοπίσει τα φρεάτια που οδηγούν στο υπόγειο δίκτυο της Χαμάς ενώ την ίδια ώρα, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου προειδοποιεί για την έκταση της επιχείρησης που ετοιμάζεται για τη νότια Γάζα.

Επίκεντρο των βομβαρδισμών χαρακτηρίστηκε η Χαν Γιούνις

Με ισραηλινά άρματα μάχης έχει κοπεί στα τρία η Γάζα ενώ η διαταγή είναι να απομακρυνθούν οι Παλαστίνιοι από το νότο και ειδικά την ευρύτερη περιοχή του Χαν Γιούνις. Δημοσιεύτηκε χάρτης με καταφύγια για όσους κινηθούν δυτικά του Χαν Γιούνις και νότια προς τη Ράφα, στα σύνορα με την Αίγυπτο. Όμως οι κάτοικοι είπαν ότι ισραηλινά τανκς βομβάρδισαν τον ανατολικό τομέα της Ράφα την Κυριακή πρωί.

Στο νοσοκομείο Αλ Άλι φθάνουν συνεχώς περισσότεροι νεκροί και στο προαύλιο από το μέγεθος των λευκών σάκων συμπεραίνει κανείς τις ηλικίες των θυμάτων.

Οι IDF έχουν εντοπίσει τα φρεάτια που οδηγούν στο υπόγειο δίκτυο της Χαμάς

Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν εντοπίσει 800 φρεάτια που οδηγούν στο τεράστιο υπόγειο δίκτυο της Χαμάς με σήραγγες και μπούνκερ από τις 27 Οκτωβρίου που ξεκίνησε η χερσαία επιχείρηση στη Γάζα και έχουν καταστρέψει περισσότερα από τα μισά από αυτά, ανακοίνωσε σήμερα ο στρατός.

Η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση έλεγε πριν από τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας, που μετράει ήδη οκτώ εβδομάδες, ότι έχει εκατοντάδες χιλιόμετρα με σήραγγες–ένα δίκτυο που σε έκταση συγκρίνεται με το σύστημα του υπόγειου σιδηροδρόμου της Νέας Υόρκης–για προστασία και για χρήση ως επιχειρησιακή της βάση.

Αυτό τα κατέστησε πρωταρχικούς στόχους για τους ισραηλινούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς με διαπεραστικά πυρομαχικά και μηχανικούς του στρατού που χρησιμοποιούν ρομπότ για χαρτογράφηση ή εκρηκτικό ζελέ, το οποίο μπορεί να διασκορπιστεί στα περάσματα (των τούνελ).

“Τα φρεάτια των τούνελ εντοπίστηκαν σε περιοχές αμάχων, πολλά εκ των οποίων βρίσκονταν κοντά ή μέσα σε κτίρια όπως σχολεία, νηπιαγωγεία, τζαμιά και παιδικές χαρές”, αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο στρατός.

Από τα περίπου 800 φρεάτια που ανακαλύφθηκαν, είπε ο στρατός, τα 500 έχουν καταστραφεί χρησιμοποιώντας μια ποικιλία από επιχειρησιακές μεθόδους περιλαμβανομένης της “ανατίναξης και της σφράγισης”. Στην ανακοίνωση προστίθεται ακόμη ότι “πολλά μίλια” από βασικές διαδρομές των τούνελ έχουν καταστραφεί.

“Η επιχείρηση στη νότια Γάζα θα είναι αντίστοιχη αυτής στα Βόρεια”

“Η επιχείρηση του Ισραήλ στη νότια Γάζα θα είναι αντίστοιχη με την προηγούμενη επίθεσή του κατά της Χαμάς στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα”, ανακοίνωσε σήμερα ο αρχηγός του γενικού επιτελείου, στρατηγός Χέρτζι Χαλεβί.

“Πολεμήσαμε σκληρά και αδιάλλακτα στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας και το ίδιο κάνουμε τώρα στη νότια Γάζα”, δήλωσε ο Χαλεβί σε ανακοίνωση.

15.523 νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα ότι από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας σκοτώθηκαν 15.523 άνθρωποι από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου.

Οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα που ξεκίνησαν μετά την επίθεση της Χαμάς σε ισραηλινό έδαφος έχουν μέχρι στιγμής προκαλέσει τον τραυματισμό 41.316 ανθρώπων, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας της Χαμάς, τον Ασχράφ αλ Κίντρεχ.

Σχετικά Άρθρα