Μόναχο: Απίστευτες εικόνες και βίντεο – Παρέλυσαν οι πτήσεις από τα χιόνια

 Μόναχο: Απίστευτες εικόνες και βίντεο – Παρέλυσαν οι πτήσεις από τα χιόνια

Η σφοδρή χιονόπτωση, η οποία έχει χτυπήσει μεγάλο μέρος της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Ελβετίας προκάλεσε χάος και στις πτήσεις με το αεροδρόμιο του Μονάχου να ακυρώνει περισσότερες από 760 πτήσεις.

Και άλλα αεροδρόμια στην περιοχή, όπως στη Ζυρίχη, ανακοίνωσαν καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων που σχετίζονται με τις καιρικές συνθήκες.

Εν τω μεταξύ, τα δρομολόγια των λεωφορείων και των τραμ και ορισμένα από σιδηροδρομικά δρομολόγια στο Μόναχο διακόπηκαν και αυτά λόγω του χιονιού. Ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός του Μονάχου έκλεισε για τις αφίξεις, ενώ τα υπεραστικά δρομολόγια ανεστάλησαν εντελώς.

Οι Γερμανικοί σιδηρόδρομοι προειδοποίησαν ότι η σιδηροδρομική κυκλοφορία «θα επηρεαστεί σοβαρά» μέχρι τη Δευτέρα.

Παράλληλα τεράστιος αριθμός ταξιδιωτών έμεινε αποκλεισμένος στον κεντρικό σταθμό του Μονάχου.

Η αστυνομία ζήτησε το Σάββατο από τους κατοίκους του Μονάχου να μην χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο. Σε κάποιες περιοχές της νότιας Βαυαρίας οι κάτοικοι κλήθηκαν μάλιστα να μην βγουν καθόλου από τα σπίτια τους, λόγω των καιρικών συνθηκών, ανέφερε το CNN.

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Βαυαρίας μετέδωσε το Σάββατο ότι τα 44 εκατοστά χιονιού στο Μόναχο ήταν η μεγαλύτερη χιονόπτωση που έχει καταγραφεί ποτέ τον Δεκέμβριο από το 1933 όταν τηρούνται τα δεδομένα.

Σχετικά Άρθρα