Φωτιά στην Κέρκυρα σε αποθήκη ξυλείας – Μάχη με τις φλόγες

 Φωτιά στην Κέρκυρα σε αποθήκη ξυλείας – Μάχη με τις φλόγες

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κέρκυρα προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη φωτιά που ξέσπασε, την Παρασκευή (01/12), σε αποθήκη ξυλείας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εκπομπή «Σαββατοκύριακο στις 6» της ΕΡΤ, η υπαίθρια αποθήκη βρίσκεται στην περιοχή των Βελονάδων στο βόρειο συγκρότημα της Κέρκυρας, είναι γεμάτη ξυλεία και έχει τυλιχθεί στις φλόγες, με τον αέρα να είναι κάθε άλλο παρά σύμμαχος της επιχείρησης κατάσβεσης αφού οι άνεμοι πνέουν στα 4 μποφόρ από νότιες διευθύνσεις.

Επισημαίνεται ότι στο σημείο έχουν σπεύσει έξι πυροσβεστικά οχήματα με περισσότερους από 15 άνδρες, υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, εκσκαφείς και στελέχη της δημοτικής Αρχής, ενώ οι κάτοικοι του χωριού έχουν βγει από τα σπίτια τους, καθώς ανησυχούν για τυχόν επέκταση λόγω των σφοδρών ανέμων.

Ωστόσο, η Πυροσβεστική έχει κατορθώσει και εγκλωβίσει τις φλόγες στο σημείο που ήδη καίνε, κυκλώνοντας το σημείο ώστε να μην υπάρχει εύκολη δυνατότητα να ξεφύγει πέριξ του εργοστασίου.

Σχετικά Άρθρα