Οδυσσέας Τσιαμπόκαλος: “Μου ζήτησαν να μην καταθέσω”, λέει μάρτυρας – Νέα στοιχεία για το τροχαίο

 Οδυσσέας Τσιαμπόκαλος: “Μου ζήτησαν να μην καταθέσω”, λέει μάρτυρας – Νέα στοιχεία για το τροχαίο

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με το τροχαίο δυστύχημα στο οποίο έχασε τη ζωή του ο μουσικός και ιδρυτικό μέλος του χιπ χοπ συγκροτήματος Razastarr, Οδυσσέας Τσιαμπόκαλος.

Όπως αποκάλυψε η εκπομπή «Φως στο Τούνελ», ο βασικός ύποπτος επέβαινε μαζί με την σύζυγό και το παιδί τους στο όχημα που εμπλέκεται στο τροχαίο εκείνο το μοιραίο βράδυ. Ο οδηγός φέρεται να ισχυρίστηκε στην απολογία του πως υπήρχε άνθρωπος ξαπλωμένος στο οδόστρωμα και πως προσπάθησε να τον αποφύγει με ελιγμό νιώθοντας ένα τράνταγμα και σταθμεύοντας στην συνέχεια το όχημα του.

Σύμφωνα με την εκπομπή, στην απολογία του υποστήριξε πως εξαρχής είχε αμφιβολίες αν ευθυνόταν ο ίδιος για το θάνατο του ανθρώπου που παρέσυρε έστω και με τμήμα του οχήματος του. Ζήτησε συγγνώμη και δήλωσε πως οι τοπικές αρχές που πραγματοποιούσαν την έρευνα τον διαβεβαίωσαν πως ο ίδιος δεν ευθύνεται για το παραμικρό και πως τα πλαστικά κομμάτια που είχαν ανευρεθεί στο οδόστρωμα δεν ανήκαν στο όχημα του.

Η εικόνα των τραυμάτων παραπέμπει στην εμπλοκή ενός μόνο οχήματος
Ωστόσο, όπως αναφέρει το “Φως στο Τούνελ”, η εικόνα των τραυμάτων παραπέμπει στην εμπλοκή ενός μόνο οχήματος. Ο πραγματογνώμονας δίνει την εικόνα του όρθιου στο δρόμο Οδυσσέα ενώ τα πλαστικά τμήματα ανήκουν στο αυτοκίνητο του υπόπτου.

Και όμως ο ύποπτος στην αρχική έκθεση του τοπικού αστυνομικού τμήματος δεν αναφέρεται καν ως μάρτυρας …Δεν του έχει γίνει αλκοτέστ, ενώ το είδος του τροχαίου χαρακτηρίζεται αυθαίρετα και χωρίς έρευνα Θανατηφόρο με παράσυρση- εγκατάλειψη πεζού…

Ήδη δηλαδή, από την πρώτη κιόλας στιγμή, η εκθεση αυτοψίας του τοπικού αστυνομικού τμήματος , φαίνεται να βγάζει από την εικόνα της έρευνας το όχημα του υπόπτου , το οποίο ήταν και το μοναδικό που αποδεδειγμένα κινούταν στο ίδιο ρεύμα κυκλοφορίας με τον άτυχο Οδυσσέα Τσιαμπόκαλο .

Την αποκάλυψη για όλα όσα έγιναν την νύχτα της Δευτέρας 23 Αυγούστου 2021 στο 30ο χιλιόμετρο του επαρχιακού δρόμου κοντά στο χωριό Ξηρονομή, έκανε στο Τούνελ αυτόπτης μάρτυρας.

Όπως είπε, η αστυνομία που έφτασε στο σημείο ζήτησε από την ίδια αλλά και από το ζευγάρι που επέβαινε στο αυτοκίνητο να περιμένουν στην άκρη.

Η μάρτυρας, το μοιραίο για τον Οδυσσέα βράδυ, είδε τον ελιγμό του οχήματος στο αντίθετο ρεύμα, έναν άνθρωπο στο οδόστρωμα και ένα παπούτσι. «Τον άκουγα να βαριανασαίνει. Ήταν χτυπημένος πάρα πολύ».

Όπως λέει μέσα στο αυτοκίνητο που έκανε τον ελιγμό, ήταν ένα ζευγάρι με παιδί.

«Κανείς δεν του έδωσε πρώτες βοήθειες, τίποτα. Ο άνθρωπος ήταν κάτω στο δρόμο και δεν ξέραμε τι να τον κάνουμε. Αυτό το θυμάμαι πάρα πολύ καλά. Δεν θυμάμαι αν ήρθε πρώτα η αστυνομία και μετά το ασθενοφόρο. Είχαν δευτερόλεπτα διαφορά, αλλά την ώρα που έφτασαν, είχε σταματήσει να ζει».

Σύμφωνα με την ίδια, η σύζυγος του ύποπτου οδηγού που επέβαινε στο αυτοκίνητο μαζί με το γιο τους, της ζήτησε να μην καταθέσει στις Αρχές. Οι ίδιοι παρέμειναν στον τόπο όταν έφτασαν οι αστυνομικοί και το ασθενοφόρο, δείχνοντας ότι ενδιαφέρονται για τον συνάνθρωπό τους που ξεψυχούσε στην άσφαλτο.

“Τι είναι αυτά που μου λέτε; Ότι είδα θα το καταθέσω της είπα και έφυγε”. Η κατάθεση της στις Αρχές της Θήβας, έγινε μήνες μετά και εν συνεχεία χάθηκε, όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς του άτυχου Οδυσσέα.

Συγκάλυψη καταγγέλλει ο δικηγόρος της οικογένειας
Σύμφωνα με τα όσα είπε στο Τούνελ ο δικηγόρος της οικογένειας Βασίλης Ζησιμάτος, πρόκειται να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Θηβών για να ελεγχθούν για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος όλοι όσοι σκόπιμα ή εκ παραδρομής, δεν έκαναν όπως όφειλαν την έρευνά τους.
Η δικογραφία βρίσκεται ήδη στα χέρια της Εισαγγελέως που χειρίζεται την υπόθεση, η οποία θα συντάξει και το κατηγορητήριο. “Περιλαμβάνει αδιαμφισβήτητες αποδείξεις για τον οδηγό που τραυμάτισε θανάσιμα τον άτυχο Οδυσσέα”., όπως αναφέρει ο δικηγόρος της οικογένειας.

Σχετικά Άρθρα