Έφη Αχτσιόγλου: “Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο παράδειγμα πολιτικής”

 Έφη Αχτσιόγλου: “Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο παράδειγμα πολιτικής”

“Η Κοινοβουλευτική Ομάδα που συγκροτούμε θα παρουσιάσει ένα συνεκτικό σχέδιο μιας προοδευτικής, οικολογικής, αριστερής εναλλακτικής πρότασης για τη χώρα”, αναφέρει η Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξή της στην “Εφημερίδα των Συντακτών”.

Η ανεξάρτητη βουλευτής σημειώνει ότι στόχος τους είναι να φέρουν στο επίκεντρο τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι επαγγελματίες, τα νοικοκυριά των λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων, αλλά με προτάσεις για λύσεις. Προσθέτει πως το κρίσιμο στο νέο εγχείρημα «είναι η κινητοποίηση του κόσμου της Αριστεράς από τα κάτω», “ένα νέο παράδειγμα πολιτικής που ο προοδευτικός κόσμος έχει ανάγκη και θα του δώσει πνοή”.

Στο ερώτημα αν ο νέος φορέας θα είναι ανοιχτός σε συνεργασίες και αν σε αυτές συμπεριλαμβάνεται και το ΠΑΣΟΚ, απαντά μεταξύ άλλων ότι “είναι διαφορετικό ζήτημα οι κοινοβουλευτικές συγκλίσεις σε ζητήματα αντιπολίτευσης και άλλο πράγμα η πολιτική συμπόρευση”. Αναφέρει ότι “δυνατότητα συμπόρευσης με τα υπάρχοντα κοινοβουλευτικά κόμματα ή με πρώην κοινοβουλευτικά κόμματα δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή” και πως “η πολιτική συμμαχιών και συνεργασιών έχει πολλά κριτήρια και προϋποθέσεις που σήμερα δεν πληρούνται, σε κάθε περίπτωση όμως εμείς παραμένουμε ανοιχτοί στον διάλογο με θέσεις και προτάσεις από τη σκοπιά του κόσμου της εργασίας”.

Η κ. Αχτσιόγλου αναφέρει ότι οι διαφορές τους |με τις πολιτικές θέσεις, το ύφος και το ήθος της νέας ηγεσίας (σ.σ. του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ) κατέστησαν ανυπέρβλητες” και ότι “ο κ. Κασσελάκης και η ηγετική του ομάδα επέλεξαν να οδηγήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σε μια διαδικασία πλήρους μετάλλαξης που τον απομακρύνει από τις θέσεις ενός κόμματος που υπηρετεί τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας”.

Ερωτηθείσα σχετικά με τις κατηγορίες περί “υπονομεύτριας του Αλέξη Τσίπρα”, οι οποίες απευθύνθηκαν προεκλογικά στο πρόσωπο της, η κ. Αχτσιόγλου σημειώνει μεταξύ άλλων ότι |η ιστορία αυτή ήταν μια χυδαία αθλιότητα. Κάποιοι ανέλαβαν να εκτελέσουν ένα συμβόλαιο το οποίο υπηρέτησε τον κ. Κασσελάκη και στηρίχθηκε από εξέχοντα στελέχη της ηγετικής του ομάδας. Ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης δεν αποδοκίμασε ούτε καταδίκασε αυτή την πρακτική και όσους από το περιβάλλον του τη στήριξαν”.

Τονίζει ότι “όσον αφορά τη στάση του Αλέξη Τσίπρα είναι απολύτως σεβαστή. Επέλεξε να είναι ουδέτερος στη διαδικασία εκλογής και να μη μιλήσει για να μην την επηρεάσει”. Προσθέτει ότι από την πλευρά της επέλεξε συνειδητά να μη χρησιμοποιήσει το όνομα του κ. Τσίπρα σε κανένα στάδιο της προεδρικής εκλογής. Αναφέρει ότι η τελευταία επικοινωνία που είχαν με τον Αλέξη Τσίπρα ήταν το βράδυ των εσωκομματικών εκλογών, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, οπότε και την κάλεσε για να τη συγχαρεί για τον αγώνα που έδωσε.

Σχετικά Άρθρα