Καβγάς Πολάκη – Γεωργιάδη – Οι αιχμές του βουλευτή στην ορκωμοσία της κόρης του και η απάντηση του υπουργού

 Καβγάς Πολάκη – Γεωργιάδη – Οι αιχμές του βουλευτή στην ορκωμοσία της κόρης του και η απάντηση του υπουργού

Την Παρασκευή ο Παύλος Πολάκης βρέθηκε στην τελετή ορκωμοσίας των πτυχιούχων της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ για να καμαρώσει την κόρη του, Σταυρούλα, να παίρνει το πτυχίο της.

Ο Παύλος Πολάκης μίλησε και στους πτυχιούχους του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης λέγοντας: 

«Η Νομική είναι η επιστήμη που ρυθμίζει τις σχέσεις των ανθρώπων. Η Νομική είναι η επιστήμη που αποτυπώνει με κανόνες δικαίου τον συσχετισμό των κοινωνικών δυνάμεων» ενώ στη συνέχεια σχολίασε ότι είναι «πολύ δύσκολη δουλειά» αλλά «ακόμα πιο δύσκολο είναι η απονομή της δικαιοσύνης. Είστε η καταφυγή των απλών ανθρώπων για να υπερασπίσετε τα δικαιώματά τους, να μπορέσει να λύσει το φορολογικό του πρόβλημα, να διεκδικήσει τα δημοκρατικά του δικαιώματα και να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Μετά από πρόσκληση του κοσμήτορα του ΑΠΘ, απηύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό στους αποφοίτους, μέσω του οποίου έσπευσε να αφήσει αιχμές για τη δικαιοσύνη στη χώρα μας αλλά και κατά του Άδωνι Γεωργιάδη, χωρίς να τον κατονομάσει.

«Ακόμη πιο δύσκολη είναι η απονομή δικαιοσύνης γιατί “δεν είναι όμορφος κόσμος ηθικά, αγγελικά πλασμένος” αλλά είναι συμφέροντα που αντιτίθενται» είπε ο Π. Πολάκης, για να συστήσει στους αποφοίτους: «Όσοι από σας διαλέξετε τον δικαστικό κλάδο να μη βγάζετε αρχειοθετήσεις με αδιευκρίνιστα, αλλά να είστε ακριβείς σε αυτό που δικάζετε. Είστε η καταφυγή των απλών ανθρώπων για να υπερασπίσετε τα δικαιώματά τους, να μπορέσει να λύσει το φορολογικό του πρόβλημα, να διεκδικήσει τα δημοκρατικά του δικαιώματα και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Σε αυτό τον δρόμο σας εύχομαι να είστε ορθοστατούντες και ορθοβαδίζοντες».

Απαντώντας ο υπουργός έκανε την εξής ανάρτηση:

«Ποιος είναι ο ορισμός του εμμονικού ανθρώπου; Να σε έχει αξιώσει ο Θεός να είσαι γερός και να καμαρώνεις την κόρη σου στην ορκωμοσία της και εσύ να σπαταλάς αυτή την στιγμή για να επιτεθείς στους πολιτικούς σου αντιπάλους (δηλ. σε μένα) και στους Δικαστές… ”δεν έφταιγεν ο ίδιος τόσος ήτανε” δεν πειράζει @pavpol2222 εγώ σου εύχομαι να την καμαρώνεις πάντα και πιο ψηλά!» σχολίασε.