ΠΟΕΔΗΝ: Υπάρχουν διοικητές νοσοκομείων που δεν κάνουν να διοικούν ούτε περίπτερο!

 ΠΟΕΔΗΝ: Υπάρχουν διοικητές νοσοκομείων που δεν κάνουν να διοικούν ούτε περίπτερο!

«Σωστά καθαιρέθηκε η κοινή διοικήτρια των νοσοκομείων Γ.Ν. “Έλενας Βενιζέλου” και Γ.Ν.Α. “Αλεξάνδρας”», δηλώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, αναφερόμενος στην πρόσφατη αποπομπή από τον υπουργό Υγείας της διοικήτριας, κας Βασιλικής Γεννηματά, η οποία είναι, επίσης, διοικήτρια και στο Π.Ν.Α. Σπηλιοπούλειο “Η Αγία Ελένη”.

«Έχουμε πει ότι αρκετοί διοικητές νοσοκομείων δεν κάνουν να διοικούν ούτε περίπτερο. Πόσο μάλλον τεράστια νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου που προσφέρουν κοινωνικές υπηρεσίες», τονίζει ο κ. Γιαννάκος και αναφέρεται αναλυτικά στο χρονίζον καίριο ζήτημα των προβλημάτων στη θέρμανση του Νοσοκομείου “Έλενα Βενιζέλου”, που δεν αντιμετωπίστηκε ποτέ από τη Διοίκηση και έφτασε στο σημείο να ‘σκάσει’ ο λέβητας του συστήματος θέρμανσης του νοσοκομείου, με το που πήγαν να το βάλουν σε λειτουργία, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο.

Το πρόβλημα της θέρμανσης είναι παλαιό στο νοσοκομείο “Έλενα Βενιζέλου”!

«Εάν ανατρέξετε σε ανακοινώσεις της ΠΟΕΔΗΝ από το 2015, περιγράφουν την απαράδεκτη κατάσταση των κλιματιστικών και των συστημάτων θέρμανσης του παλαιού κτιρίου του νοσοκομείου, στο οποίο νοσηλεύονται χειρουργημένες γυναίκες, λεχωίδες και νεογνά. Τα κλιματιστικά σώματα σκουριασμένα και το δίκτυο πεπαλαιωμένο.

Παρά τις συνεχείς διαχρονικές καταγγελίες μας του μείζονος αυτού προβλήματος χειμώνα και καλοκαίρι, δεν δόθηκε λύση.

Στις 17/11/2023, χάλασε ο λέβητας της θέρμανσης του παλαιού κτιρίου του “Έλενας Βενιζέλου”. Όταν κρύωσε ο καιρός, πριν μια εβδομάδα, οι λεχωίδες και τα νεογνά μεταφέρθηκαν στο καινούργιο κτίριο που έχει θέρμανση.

Οι χειρουργημένες γυναίκες, όμως, μόλις την Τετάρτη μεταφέρθηκαν στο καινούργιο κτίριο, που έχει κανονικά θέρμανση.

Η θέρμανση συνεχίζει να είναι και τώρα χαλασμένη.

Στο παλαιό κτίριο του νοσοκομείου, τρεις θάλαμοι είναι κλειστοί, επειδή ανιχνεύθηκε παθογόνος μύκητας. Σωστά έκλεισαν για να μην κινδυνεύουν οι νοσηλευόμενες γυναίκες.  Όμως, δεν έγιναν ακόμη ενέργειες από τη διοίκηση εξάλειψής του μύκητα.

Έχουμε τα σχετικά έγγραφα. Μην αμφισβητηθούμε.

Στο Γ.Ν.Α. “Αλεξάνδρας” (στο οποίο ήταν διοικήτρια, επίσης, η κα Βασιλική Γεννηματά), πριν λίγες ημέρες, η ΠΟΕΔΗΝ και το Σωματείο  κατήγγειλαν την παλαιότητα του ψηφιακού αγγειογράφου και των μηχανημάτων που στηρίζουν τη μονάδα βραχυθεραπείας, που είναι η μοναδική στα δημόσια νοσοκομεία. Σε τρεις, τέσσερεις μήνες, βγαίνουν εκτός λειτουργίας, χωρίς να φροντίσουν για την αντικατάστασή τους. Θα υπάρξει πρόβλημα για τους ασθενείς με καρδιολογικό πρόβλημα και καρκίνο.

Η  πρώην, πλέον, διοικήτρια, τις τελευταίες ημέρες, έλειπε με κανονική άδεια. Ο υπουργός Υγείας επισκέφθηκε το νοσοκομείο  πρόσφατα και προφανώς γνωρίζει τα προβλήματα.

Η λογοδοσία, η τοποθέτηση διοικητών με αξιοκρατικά κριτήρια και όχι κομματικά δε θα βλάψει, αλλά θα βοηθήσει το σύστημα», καταλήγει στο σχολιασμό του ο κ. Γιαννάκος.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι στο Γ.Ν. “Έλενα Βενιζέλου”, νέα διοικήτρια ανέλαβε η μέχρι πρόσφατα αναπληρώτρια διοικήτρια Φωτεινή Θειακού.

Σχετικά Άρθρα