Ισραήλ: Συγκλονιστικό βίντεο από την επανένωση ομήρων με τις οικογένειές τους

 Ισραήλ: Συγκλονιστικό βίντεο από την επανένωση ομήρων με τις οικογένειές τους

Ήχησαν και πάλι οι σειρήνες της αεράμυνας, στο Ισραήλ που προειδοποιούν πως εκτοξεύθηκαν ρουκέτες, σε τομείς του Ισραήλ κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, μεταδίδει το ισραηλινό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Καν. Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε πως ενεργοποιήθηκαν σειρήνες της αεράμυνας σε περιοχές γύρω από τη Γάζα ενώ λίγο αργότερα πως άρχισε και πάλι τις επιθέσεις στη Γάζα.

Τέλος η ανακωχή στη Γάζα

  • Το πρωί της Πέμπτης, η Χαμάς ανέφερε πως οι ισραηλινές αρχές αρνήθηκαν να παραλάβουν τα πτώματα τριών ομήρων που σκοτώθηκαν σε ισραηλινό βομβαρδισμό. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, πρόκειται για μητέρα, το μωρό της, ηλικίας 10 μηνών, και 4χρονο αγοράκι.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Χαγκαρί αντέτεινε πως δεν έχουν επιβεβαιωθεί οι θάνατοι των τριών ομήρων και έκανε λόγο για «ψυχολογικό πόλεμο» της Χαμάς.

Εν τω μεταξύ άλλοι οχτώ Ισραηλινοί όμηροι της Χαμάς από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, απελευθερώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης και παραδόθηκαν στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, όπως ανακοίνωσαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF).

Από την Παρασκευή, κάθε απόγευμα απελευθερώνονται τουλάχιστον 10 Ισραηλινοί όμηροι της Χαμάς – γυναίκες και παιδιά – σε αντάλλαγμα για την αποφυλάκιση τριπλάσιου αριθμού παλαιστινίων κρατουμένων.

Μεταξύ των ομήρων που απελευθερώθηκαν ήταν και η 21χρονη Μία Σεμ, η οποία ήταν η πρώτη από τους περίπου 240 ομήρους που εμφανίστηκε, δέκα μέρες μετά την απαγωγή της, σε βίντεο της Χαμάς. Βρισκόταν σε ένα κρεβάτι και είχε τραυματιστεί στο χέρι.

Το βίντεο με τη στιγμή που επανενώνεται με την μητέρα και τον αδερφό της συγκλονίζει…

Σχετικά Άρθρα