ΗΠΑ: Αυτιστικός μαθητής ξυλοκόπησε άγρια καθηγήτρια του – Η μητέρα παρακαλεί για “έλεος” (vid)

 ΗΠΑ: Αυτιστικός μαθητής ξυλοκόπησε άγρια καθηγήτρια του – Η μητέρα παρακαλεί για “έλεος” (vid)

Η μητέρα ενός μαθητή με αυτισμό που ξυλοκόπησε άγρια μια εκπαιδευτικό, αφήνοντάς την αναίσθητη, υποστήριξε ότι η φυλακή ισοδυναμεί με «θανατική ποινή» για το παιδί της. Η μητέρα, Leanne Depa, μίλησε για πρώτη φορά από τότε που ο Brendan Depa, 17 ετών τότε, επιτέθηκε βίαια στην Joan Naydich στο Γυμνάσιο Matanzas της Φλόριντα, στις ΗΠΑ, τον Φεβρουάριο, αφού του είπαν να σταματήσει να παίζει με το Nintendo Switch του.

Ο έφηβος, σήμερα 18 ετών, εθεάθη να χτυπάει και να κλωτσάει την εκπαιδευτικό στην πλάτη και στο κεφάλι, μέχρι που εκείνη έπεσε στο έδαφος αναίσθητη. Ως ενήλικας δήλωσε ότι δεν αρνείται την κατηγορία της σωματικής βλάβης πρώτου βαθμού.

Το βίντεο σοκ από τον ξυλοδαρμό:

«Είμαι τρομοκρατημένη για το παιδί μου», είπε η Leanne δακρυσμένη. «Αισθάνομαι ότι αν καταδικαστεί σε φυλάκιση, θα είναι σαν θανατική ποινή γι’ αυτόν».

Η μητέρα ζήτησε συγγνώμη από τη γυναίκα για την επίθεση που της έκανε ο γιος της, αλλά την παρακάλεσε να «δείξει έλεος», αφού το θύμα ζήτησε να φυλακιστεί ο έφηβος με τη μέγιστη ποινή των 30 ετών.

Ο μεγαλόσωμος πρώην μαθητής πρόκειται να καταδικαστεί για την επίθεση εναντίον της γυναίκας, κατά την οποία το θύμα έσπασε πέντε πλευρά, υπέστη σοβαρή διάσειση καθώς και απώλεια ακοής στο ένα της αυτί.

Το θύμα ισχυρίστηκε ότι τέθηκε σε άδεια άνευ αποδοχών λίγο μετά την επιστροφή της στην εργασία της τον Αύγουστο και ότι επιβιώνει με φιλανθρωπίες από την κοινότητα.

«Κανείς δεν θα έπρεπε ποτέ να περάσει κάτι τέτοιο, αλλά, την ίδια στιγμή, σας παρακαλώ να σκεφτείτε ότι είχε μια δύσκολη ζωή και έχει περάσει τόσα πολλά τραύματα στη ζωή του», είπε η μητέρα του νεαρού.

Και πρόσθεσε: «Είναι φοβισμένος και το να σου τηλεφωνεί το παιδί σου και να κλαίει και να λέει δεν θέλω να πεθάνω, είναι απαίσιο. Είναι καταστροφικό και η καρδιά μου ραγίζει».

Η μητέρα είπε ότι δεν ήθελε να τον στείλει σε δημόσιο σχολείο, αλλά δεν είχε άλλη επιλογή.

Ο Μπρένταν είχε τρεις προηγούμενες συλλήψεις για ξυλοδαρμό πριν από την επίθεση του Φεβρουαρίου και είχε εμπλακεί σε έναν καβγά στη φυλακή τον Σεπτέμβριο, ανέφερε η «Post».

Η ελάχιστη ποινή φυλάκισης που προβλέπεται είναι μόλις τρία χρόνια, ενώ ο δικηγόρος του ζήτησε να κηρυχθεί ανίκανος να δικαστεί, επειδή είναι αυτιστικός.

Σχετικά Άρθρα