Ποδόσφαιρο: Η αλλαγή που έρχεται στους κανονισμούς και ανατρέπει όσα ξέραμε

 Ποδόσφαιρο: Η αλλαγή που έρχεται στους κανονισμούς και ανατρέπει όσα ξέραμε

Η απόφαση ελήφθη και, έστω και σε πειραματικό στάδιο σε πρώτη φάση, θα εφαρμοστεί η ολιγόλεπτη αποβολή παικτών στο ποδόσφαιρο. Ένας κανονισμός που εφαρμόζεται στο ράγκμπι και στο πόλο, έρχεται και στο ποδόσφαιρο για να αλλάξει ριζικά μια απ’ τις σταθερές του αθλήματος ως προς τον πειθαρχικό έλεγχο που επί δεκαετίες είναι η τιμωρία με κίτρινη ή κόκκινη κάρτα.

Σύμφωνα με την «Equipe» δόθηκε έγκριση από την IFAB ώστε πειραματικά να εφαρμοστεί από τους διαιτητές η ολιγόλεπτη αποβολή παικτών (το προηγούμενη διάστημα ελέχθη ότι οι διαιτητές θα δείχνουν πορτοκαλί κάρτα). Το όργανο που είναι αρμόδιο για τον καταρτισμό των κανονισμών στο ποδόσφαιρο, συναίνεσε ώστε να δοκιμαστεί στην πράξη η προσωρινή αποβολή σε ποδοσφαιρικούς αγώνες και σε όσες Ομοσπονδίες το επιλέξουν, αρχής γενομένης απ’ τον Μάρτιο του 2024.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι διαιτητές θα μπορούν να αποβάλουν για δέκα λεπτά έναν παίκτη. Μάλιστα, η IFAB έδωσε και συγκεκριμένες περιπτώσεις στις οποίες θα μπορεί ένας διαιτητής να επιλέγει αυτή την τιμωρία: είτε σε περίπτωση διαμαρτυρίας προς τον διαιτητή (εξαιρουμένων των αρχηγών), είτε εφόσον ένας αμυνόμενος προσπαθεί να σταματήσει μια αντεπίθεση με σκόπιμο τρόπο. Το μέτρο αυτό έρχεται σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί η συμπεριφορά των παικτών και των προπονητών απέναντι στους διαιτητές.

Σχετικά Άρθρα