Περιγραφές σοκ στην ιστορική δίκη της Ντραγκέτα – Η χήρα που τάισαν στα γουρούνια, οι βασανισμοί και τα νεκρά ζώα

 Περιγραφές σοκ στην ιστορική δίκη της Ντραγκέτα – Η χήρα που τάισαν στα γουρούνια, οι βασανισμοί και τα νεκρά ζώα

Περισσότερα από 200 άνθρωποι καταδικάστηκαν την περασμένη εβδομάδα σε μία από τις μεγαλύτερες και πιο ιστορικές δίκες κατά μελών της μαφίας Ντραγκέτα που διεξήχθη στην Ιταλία. Οι κατηγορούμενοι ήταν συνολικά 337, οι δικηγόροι 600 και οι μάρτυρες 900, ενώ στους τρεις δικαστές πήρε περίπου δύο ώρες για να διαβάσουν την ετυμηγορία.

Στο επίκεντρο της δίκης βρέθηκαν πέντε δολοφονίες: ο βασανισμός και δολοφονία δύο γκάνγκστερ το καλοκαίρι του 1996, η δολοφονία ενός γκέι γκάνγκστερ το 2002, μια διπλή δολοφονία που έλαβε χώρα, επίσης, το 2002. Τα δύο από τα πέντε πτώματα δεν έχουν ακόμα βρεθεί. Μέσα από τις καταθέσεις των μαρτύρων αποκαλύφθηκαν οι λεπτομερείς των φρικτών εγκλημάτων που διέπραξε η καλαβρέζικη μαφία.

Δολοφόνησαν χήρα και τάισαν το πτώμα της στα γουρούνια

H Μαρία Τσιντάμο εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το 2016 ένα χρόνο ακριβώς μετά την αυτοκτονία του συζύγου της. Το αμάξι της άτυχης γυναίκας βρέθηκε έξω από την πύλη του χωραφιού που της άνηκε στην κοινότητα Λιμπάντι της Καλαβρίας – όπου έκανε κουμάντο η ισχυρή οικογένεια Μανκούζο. Δίπλα του εντοπίστηκαν ίχνη αίματος και τρίχες, όμως η ίδια η Τσιντάμο ήταν άφαντη.

Η γυναίκα δολοφονήθηκε από τη Ντραγκέτα επειδή αρνήθηκε να πουλήσει το χωράφι σε γείτονα που είχε δεσμούς μαζί τους. Μάλιστα, επέλεξαν να τη δολοφονήσουν ακριβώς ένα χρόνο από την αυτοκτονία τους συζύγου της με στόχο να παραπλανήσουν τις αρχές για τα κίνητρα.

Μετά τον φόνο της Τσιντάμο, οι δράστες εξαφάνισαν το πτώμα της ταΐζοντας το σε γουρούνια που είχαν αφήσει επίτηδες νηστικά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στη συνέχεια οι εγκληματίες συνέθλιψαν τα οστά της βάζοντάς τα κάτω από τις ερπύστριες μιας μπουλντόζας.

Βασάνιζαν άνδρα επί τρεις ημέρες

Οποιοσδήποτε αρνιόταν να πουλήσει τη γη του στους μαφιόζους κατέληγε νεκρός, όπως η Μαρία Τσιντάμο. Ένας άνδρας που βρέθηκε στο στόχαστρο της Ντραγκέτα υποβλήθηκε για τρεις μέρες σε βασανιστήρια με μια τανάλια που χρησιμοποιείται από κτηνοτρόφους για να κόβουν τις οπλές βοοειδών. Ένα άλλο θύμα της καλαβρέζικης μαφίας κατακρεουργήθηκε από εξάρτημα τρακτέρ. Ένας νεαρός βιολόγος ονόματι Ματέο Βίτσι κάηκε ζωντανός στο αμάξι του: Μια βόμβα που είχαν τοποθετήσει σε αυτό μαφιόζοι εξερράγη σπάζοντας του τα πόδια, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί στο φλεγόμενο αυτοκίνητο.

Εάν κάποιος έδειχνε απρόθυμος να πληρώσει το ποσό που είχαν ορίσει οι μαφιόζοι ως αντάλλαγμα για την παροχή προστασίας, ερχόταν αντιμέτωπος με τις τακτικές εκφοβισμού.

Νεκρά κουτάβια και δελφίνια έξω από τα σπίτια επιχειρηματιών που δεν πλήρωναν προστασία

Ένας επιχειρηματίας που αρνιόταν να καταβάλλει 2.000 ευρώ τον μήνα στη μαφία βρήκε παρατημένο έξω από τα γραφεία της κατασκευαστικής του εταιρείας ένα νεκρό δελφίνι. ΄ Όπως αποδείχτηκε, ένας από τους μαφιόζους το είχε βρει ξεβρασμένο σε μια κοντινή παραλία και αποφάσισε να το χρησιμοποιήσει ως… εργαλείο για τη δουλειά του.

Ένας άλλος επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης καταστήματος με ρούχα, ανακάλυψε μια μέρα ένα νεκρό κουτάβι κρεμασμένο από την πόρτα του μαγαζιού του. Άλλες τακτικές που εφάρμοζε η Ντραγκέτα για να πείσει τους στόχους της να συμμορφωθούν περιλάμβαναν κομμένα κεφάλια κατσικιών και πυρπολήσεις αυτοκινήτων.

Αγόραζαν θέσεις σε νεκροταφεία και τις πουλούσαν

Οι μαφιόζοι σύχναζαν στα νοσοκομεία, προκειμένου να πείσουν τους συγγενείς των θανούντων να απευθυνθούν σε ένα από τα τρία γραφεία κηδειών που έλεγχαν μέλη της Ντραγκέτα. Παράλληλα, αγόραζαν θέσεις στο νεκροταφείο και τις πουλούσαν σε υπέρογκες τιμές, ενώ δεν δίσταζαν να κρύψουν σε αυτά και όπλα. Για παράδειγμα σε μια περίπτωση ο επιστάτης του νεκροταφείου ανακάλυψε ότι ένα πιστόλι Glock ήταν κρυμμένο σε μια από τις ταφικές κόγχες και το έκλεψε. Στη συνέχεια, μέλη της μαφίας τον βρήκαν και τον χτύπησαν στο γόνατο.

Σχετικά Άρθρα