Μπίστης για Κοτζιά: Στην εξωτερική πολιτική έχει κοινές θέσεις με τον Αντώνη Σαμαρά

 Μπίστης για Κοτζιά: Στην εξωτερική πολιτική έχει κοινές θέσεις με τον Αντώνη Σαμαρά

Στο κανάλι One και την εκπομπή «Εδώ*» με τον δημοσιογράφο, Σταμάτη Ζαχαρό, μίλησε ο Νίκος Μπίστης, ο οποίος άφησε αιχμές κατά του Νίκου Κοτζιά, λέγοντας πως στα ελληνοτουρκικά έχει τις ίδιες θέσεις με τον Σαμαρά. Ο κ. Μπίστης αναφερόμενος στην αντίδραση του Βρετανού πρωθυπουργού προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε ότι «Η αντίδραση αυτή οφείλεται στη δημοσκοπική κατρακύλα. Έκανε γκάφα. Επί της ουσίας, όμως, από την εποχή της Μελίνας Μερκούρη που έθεσε το θέμα, βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο», ενώ για την ανακοίνωση Κασσελάκη για το θέμα σχολίασε «Προφανώς και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν φυσικό να συμπαρασταθούν και να συμπαραταχθούν».

Αναφερόμενος στη θέση του Στέφανου Κασσελάκη στο ΣΕΒ «υπήρχε συμφωνία με τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας», ενώ για το Μεταναστευτικό «Είναι μια θέση που διχάζει».

Για την συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά, ανέφερε «Αν η εξωτερική πολιτική της χώρας πάει προς αυτή την κατεύθυνση καήκαμε», ενώ για τον Νίκο Κοτζιά είπε «Ο κύριος Κοτζιάς έχει το θετικό της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά και τα εξαιρετικά αρνητικά, δεν τα έχει παρακολουθήσει ο κόσμος, στο Κυπριακό και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις έχει μια αντίληψη ότι δεν πρέπει να γίνει μισό βήμα, είναι κοντά στις θέσεις Σαμαρά».

Στο ερώτημα του δημοσιογράφου για το που θα βρεθούν τα λεφτά για το νέο κόμμα, ο Νίκος Μπίστης ήταν ξεκάθαρος «Από εκεί που βρίσκουν τα Αριστερά κόμματα όταν έχουν κέφι. Στον κόσμο τους. Αν δείτε κόμμα της Αριστεράς που να μην μαζεύει λεφτά, πάει να πει ότι έχει απογοητεύσει τον κόσμο του και δεν έχει κέφι», ενώ χαρακτήρισε «δραματική» την κατάσταση τον τελευταίο καιρό στον ΣΥΡΙΖΑ.

Για το όνομα του νέου κόμματος ο κύριος Μπίστης αποκάλυψε ότι έχουν καταλήξει, αλλά δε θα ήθελε να το πει.

Για την πιθανή συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ ήταν ξεκάθαρος «Είναι άλλο η πολιτική συμμαχιών που αφορά το ΠΑΣΟΚ και άλλες δυνάμεις που εμείς έχουμε την σταθερή θέση ότι ξεκινώντας από τον χώρο της Αριστεράς προφανώς κοιτάμε την ευρύτερη προοδευτική παράταξη, την μεγάλη προοδευτική πλειοψηφία που χρειάζεται για αντιμετωπιστεί η Νέα Δημοκρατία. Θέλει σχέδιο, ολόκληρη δουλειά, έχουμε μείνει πίσω» και συνέχισε «Δε θέλουμε να φτιάξουμε έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύουμε ότι η εποχή απαιτεί κάτι καινούριο, υπάρχει πολιτικός χώρος, το βλέπουμε».

Σχετικά Άρθρα