Μεγάλη πορεία νοσοκομειακών γιατρών και εργαζόμενων στο ΕΣΥ – “Επικίνδυνη για την υγεία των ασθενών η δραματική υποστελέχωση”

 Μεγάλη πορεία νοσοκομειακών γιατρών και εργαζόμενων στο ΕΣΥ – “Επικίνδυνη για την υγεία των ασθενών η δραματική υποστελέχωση”

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία έξω από το υπουργείο Υγείας, Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023. Οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ) πραγματοποίησαν από τις 29/11, 48ωρη απεργία, ενώ στάση εργασίας πραγματοποίησε η ΠΟΕΔΗΝ. Η ΟΕΝΓΕ διεκδικεί διπλασιασμό μισθών – αποζημίωσης των εφημεριών, αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών, αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες καθώς και διπλασιασμό προσωπικού, ταυτόχρονη προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων ανά ειδικότητα και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Χιλιάδες γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων, συμμετείχαν στη απεργιακή συγκέντρωση και πορεία καταγγελοντας κυβερνητικά σχέδια που αποδυναμώνουν τη δημόσια Υγεία. Στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης οι υγειονομικοί πραγματοποίησαν μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους ενώ αργότερα έφτασαν μέχρι τη Βουλή.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που είχε προκηρύξει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ). Στάση εργασίας πραγματοποίησε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ)

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία καταγγέλλουν την “επικίνδυνη για την υγεία των ασθενών δραματική υποστελέχωση τμημάτων, κλινικών, ολόκληρων νοσοκομείων”  απαιτώντας  μαζικές προσλήψεις και προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων ανά ειδικότητα και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Παράλληλα ζητούν αυξήσεις στους μισθούς, καθώς όπως αναφέρει η ανακοίνωσή της ΟΕΝΓΕ, “οι μισθοί είναι καθηλωμένοι εδώ και 15 χρόνια” ενώ παράλληλα “οι περικοπές είναι εδώ: η κατάργηση των δώρων και του επιδόματος αδείας, η κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης των εφημεριών, η κατάργηση του επιδόματος βιβλιοθήκης, η αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού του ωρομισθίου της εφημερίας και της προϋπηρεσίας που έφερε νέες μειώσεις”.

“Δε θα σκύψουμε το κεφάλι για να μη βρει στο «ταβάνι» των δημοσιονομικών αντοχών της οικονομίας! Η οικονομία της χώρας αντέχει για να δίνει 7 δις σε αυτούς που δολοφονούν βρέφη, παιδιά, γυναίκες, τους ασθενείς και τους συναδέλφους μας στη Γάζα, που βομβαρδίζουν νοσοκομεία, και δεν αντέχει να αυξήσει τους μισθούς μας, να χρηματοδοτήσει τα νοσοκομεία και να προσλάβει όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό για να λειτουργούν με σύγχρονους όρους;” τονίζει η ΟΕΝΓΕ.

Οι γιατροί όλης της χώρας, διακηρύσσουν «ως εδώ» στις πολιτικές απαξίωσης του ΕΣΥ

«Όχι» στην ιδιωτικοποίηση, αυξήσεις τους μισθούς και μαζικές προσλήψεις είναι κάποια από τα αιτήματα των διαμαρτυρόμενων υγειονομικών και που αναγράφονται σε πανό και πλακάτ.

Σχετικά Άρθρα