Ανδρουλάκης: “Ναι στην επιστολική ψήφο αλλά με θεσμικές εγγυήσεις – Μη πάρουν τα μυαλά μας αέρα από τις μετρήσεις”

 Ανδρουλάκης: “Ναι στην επιστολική ψήφο αλλά με θεσμικές εγγυήσεις – Μη πάρουν τα μυαλά μας αέρα από τις μετρήσεις”

Έτοιμος να δώσει χέρι συνεργασίας με όποιον θέλει να συζητήσουν για τα μείζονα ζητήματα της χώρας, δηλώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης απαντώντας στο ερώτημα για τη στάση του ΠΑΣΟΚ απέναντι στη νέα κοινοβουλευτική ομάδα των 11 βουλευτών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ με συνέντευξή του το απόγευμα της Πέμπτης (30/10) στο Mega επανέλαβε την πρόβλεψή του ότι το ΠΑΣΟΚ θα αποδειχθεί η ισχυρή αντιπολίτευση απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, ενώ όταν ρωτήθηκε για το αν το κόμμα του θα είναι δεύτερο κόμμα στις προσεχείς ευρωεκλογές τόνισε με νόημα ότι «οι στόχοι μου είναι υψηλοί και αισιόδοξοι».

«Για μας η δεύτερη θέση είναι το αποτέλεσμα της εικονοποίησης του σκληρού αγώνα που δίνουμε σε καθημερινή βάση– βρισκόμαστε σε μια στροφή της ιστορίας, σε ένα νέο πολιτικό κύκλο», υπογράμμισε και πρόσθεσε στη συνέχεια ότι «δεν πέφτει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, ανεβαίνει και το ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Ανδρουλάκης εξήγησε ότι δεν θέλει με τις τελευταίες μετρήσεις «να πάρουν τα μυαλά τους αέρα»- θέλει όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ να συνεχίσει τη σκληρή δουλειά με χαμηλούς τόνους και να αποδειχθεί ένα χρήσιμο αξιόπιστο κόμμα, που δεν λαϊκίζει, αλλά προτείνει λύσεις για τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τους πολίτες. Έκανε ειδική αναφορά στο ζήτημα της ακρίβειας, της στέγασης της Υγείας και του ιδιωτικού χρέους: «εμείς λέμε προστασία της πρώτης κατοικίας για όλους όσοι πάλεψαν αλλά δεν άντεξαν». Είναι ντροπή, συμπλήρωσε, να μην μπορεί να αντέξει το μέσο νοικοκυριό τις βασικές δαπάνες.

Για την επιστολική ψήφο

«Ναι καταρχάς, αλλά με θεσμικές εγγυήσεις ώστε να διευκολυνθούν οι πολίτες», λέει επίσης ο κ. Ανδρουλάκης σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να φέρει προς ψήφιση τη δυνατότητα για κάθε πολίτη να συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία και δια της επιστολικής ψήφου.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έψεξε τον Πρωθυπουργό για τον αιφνιδιασμό, καθώς το καλοκαίρι δήλωνε από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων για το ζήτημα της επιστολικής ψήφου ότι «δεν θα είμαστε σίγουρα έτοιμοι πριν από τις Ευρωεκλογές για ένα τέτοιο βήμα, αλλά αν διαπιστώσουμε ότι υπάρχει διάθεση από κόμματα και μπορούμε να φτάσουμε στις 200 ψήφους, είμαστε έτοιμοι σε τεχνικό επίπεδο αυτή τη συζήτηση να την ξεκινήσουμε και, γιατί όχι, πριν από τις επόμενες εθνικές εκλογές να την ολοκληρώσουμε». Πάντως ο κ. Ανδρουλάκης επέμενε ότι υπάρχει διάθεση συναίνεσης από το ΠΑΣΟΚ και θα ψηφίσει την πρόταση αρκεί να υπάρχουν σοβαρές θεσμικές εγγυήσεις.

Κληθείς να σχολιάσει την εικόνα κατά την πρόσφατη εκδήλωση του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθηνών, όπου οι κ.κ Ανδρουλάκης και Κασσελάκης έδιναν την εντύπωση σε κάποιους ότι ήταν δύο …ξένοι στον ίδιο χώρο, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι δεν σηκώθηκε να χαιρετήσει διότι εξελισσόταν το πρόγραμμα. Επί της ουσίας: «Δεν είναι ευγενικό, πολιτικά ορθό και πρέπον να ανακατευόμαστε στα εσωτερικά άλλων κομμάτων. Εγώ ήμουνα θύμα, με τις υποκλοπές κατά τη διάρκεια της εσωκομματικής μας περιόδου».

Σχετικά Άρθρα