Παλαιστινιακή οργάνωση: Νεκρό το 10 μηνών βρέφος, ο αδελφός του και η μητέρα τους από ισραηλινούς βομβαρδισμούς

 Παλαιστινιακή οργάνωση: Νεκρό το 10 μηνών βρέφος, ο αδελφός του και η μητέρα τους από ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Μια πληροφορία για τους ομήρους που πήρε στις 7 Οκτωβρίου η Χαμάς και η οποία – εφόσον επιβεβαιωθεί – θα προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη του Ισραήλ και όχι μόνο, κυκλοφορεί το απόγευμα της Τετάρτης, 29.11.2023, από παλαιστινιακή οργάνωση.

Συγκεκριμένα η παλαιστινιακή οργάνωση «Ταξιαρχίες του Αλ Κασάμ» – που θεωρείται τρομοκρατική από πολλά δυτικά κράτη – με ανακοίνωσή της υποστηρίζει πως τρεις όμηροι που αρχικά είχε πιάσει η Χαμάς είναι νεκροί εξαιτίας Ισραηλινού βομβαρδισμού στη Λωρίδα της Γάζας.

Η οργάνωση Ταξιαρχίες του Αλ Κασάμ, που ουσιαστικά αποτελεί τον ένοπλο βραχίονα της Χαμάς, ανακοίνωσε και τα ονόματα των ομήρων που φέρονται νεκροί: πρόκειται για τους Σίρι Μπίμπας, Κφιρ Μπίμπας και Άριελ Μπίμπας. Πρόκειται για την οικογένεια του μόλις 10 μηνών μωρού, του μικρότερου ομήρου στα χέρια της Χαμάς.

Σε ανακοίνωσή του ο Ισραηλινός Στρατός (IDF) αναφέρει:

«Η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς συνεχίζει να ενεργεί με σκληρό και απάνθρωπο τρόπο. Οι εκπρόσωποι των IDF μίλησαν με τα μέλη της οικογένειας Bibbs, τους ενημέρωσαν για τη δημοσίευση και τους συνοδεύουν αυτή τη στιγμή. Το IDF εξετάζει την αξιοπιστία των πληροφοριών. Η ευθύνη για την ασφάλεια όλων των απαχθέντων από τη Λωρίδα της Γάζας βαρύνει πλήρως την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς».

Υπενθυμίζεται πως για την οικογένεια του μόλις 10 μηνών Κφιρ εκτυλίσσεται τις τελευταίες ημέρες ένα θρίλερ, καθώς η Χαμάς φέρεται να έχει διαρρεύσει – σύμφωνα με ισραηλινές πηγές – πως την παρέδωσε σε άλλη παλαιστινιακή οργάνωση.

Για την επιστροφή του Κφιρ στο Ισραήλ πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη, 28.11.2023, διαδήλωση, στην οποία οι συγκεντρωμένοι άφησαν στον ουρανό 500 πορτοκαλί μπαλόνια, από το χρώμα των μαλλιών του 10μηνου μωρού.

Σχετικά Άρθρα