ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι ζήτησαν συνέδριο μετά τις ευρωεκλογές – Η απάντηση Κασσελάκη – Τεμπονέρας: Να σταματήσει η τοξικότητα

 ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι ζήτησαν συνέδριο μετά τις ευρωεκλογές – Η απάντηση Κασσελάκη – Τεμπονέρας: Να σταματήσει η τοξικότητα

«Να σταματήσουν η τοξικότητα κι ο διχασμός», ζήτησε ο Διονύσης Τεμπονέρας στην παρέμβασή του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, υπογραμμίζοντας πως το κόμμα βρίσκεται πίσω οργανωτικά, ιδεολογικά και προγραμματικά και καλώντας το συνέδριο να γίνει τον Ιανουάριο κι όχι το Φεβρουάριο. Ο ίδιος μίλησε για απουσία πλάνου και σχεδιασμού και για την ανάγκη για ένα συνέδριο αυτοκριτικής, σύνθεσης και υπέρβασης άμεσα.

Στο ίδιο μήκος κύματος, σημείωσε πως τα 13 περιφερειακά συνέδρια δεν μπορεί να υποβαθμίσουν τον προσυνεδριακό διάλογο, εμμένοντας στον οδικό χάρτη όπως τον ανέπτυξε στην προηγούμενη ομιλία του στην Πολιτική Γραμματεία, με συγκεκριμένα ορόσημα.

Ο κ. Τεμπονέρας έκανε, επίσης, λόγο για απαραίτητες επεξεργασίες και προτάσεις πολιτικής «για να φύγουμε μπροστά», εστιάζοντας στην ακρίβεια, στους μισθούς και στη στέγαση κι επιμένοντας στην ιδεολογική, προγραμματική κι οργανωτική επανεκκίνηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Φωνές” για συνέδριο μετά τις Ευρωεκλογές

Σύμφωνα με πληροφορίες του cnn.gr, Θεοδώρα Τζάκρη και Νίκος Σκορίνης πρότειναν το συνέδριο να γίνει μετά τις ευρωεκλογές, με τον Στέφανο Κασσελάκη πάντως να επιμένει στην τήρηση του χρονοδιαγράμματος για συνέδριο το Φεβρουάριο.

Κασσελάκης: Το Συνέδριο πρέπει να γίνει στην ώρα του

Συντροφικότητα, αποφασιστικότητα, υπευθυνότητα, αποτελεσματικότητα: το κλίμα από τη συνεδρίαση της ΠΓ, όπως αποτυπώθηκε στις τοποθετήσεις του προέδρου και των μελών της ΠΓ, αλλά και στην ίδια την εικόνα από την αίθουσα «Λεωνίδας Κύρκος» όπου συνεδρίασε η ΠΓ. Πρώτος μεταξύ ίσων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ άνοιξε τις εργασίες της ΠΓ χαρακτηρίζοντας την σημερινή συνεδρίαση περισσότερο ως ανοιχτή συζήτηση ενός άτυπου πολιτικού κέντρου, καθώς την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν προσωπικές συναντήσεις με τα μέλη για τις χρεώσεις τους.

«Το Συνέδριο πρέπει να γίνει στην ώρα του», ανέφερε στην τοποθέτηση του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενώ εισηγήθηκε να προχωρήσει η υλοποίηση των περιφερειακών συνεδρίων, όπως και η συγκρότηση των ομάδων εργασίας, καθώς και ο σχεδιασμός της διπλής καμπάνιας για τη στέγαση και την ακρίβεια.

Σχετικά Άρθρα