Ξενογιαννακοπούλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αντίπαλο μόνο την κυβέρνηση Μητσοτάκη

 Ξενογιαννακοπούλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αντίπαλο μόνο την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Απολογισμός του εκλογικού αποτελέσματος στο Εκτελεστικό Γραφείο ΣΥΡΙΖΑ στις 29 Ιουνίου, 2023

Απόλυτα λάθος χαρακτήρισε την απομάκρυνση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και τη σύσταση νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου σε συνέντευξή της στη δημόσια τηλεόραση, μην κρύβοντας και το στενάχωρο της υπόθεσης, του να αποχαιρετάς συντρόφους που « έχουμε συμπορευτεί και αγωνιστεί μαζί».

«Ο λαός έδωσε 47 βουλευτές και εντολή να είναι η αξιωματική αντιπολίτευση στη χώρα», υπογράμμισε η κ.Ξενογιαννακοπούλου, αποκωδικοποιώντας το διπλής όψης αίσθημα στεναχώριας που εκφράζει την πλειοψηφία μέσα στο κόμμα. «Η εκλογή του νέου προέδρου ήταν μία απόλυτα δημοκρατική διαδικασία μέσα από την οποία υπήρξε αποτέλεσμα με συμμετοχή 150.0000 μελών», επισημαίνοντας ότι «ο σεβασμός του αποτελέσματος και η δυνατότητα να προχωρήσουμε μπροστά, είναι αυτονόητη διαδικασία».

«Καταλαβαίνω και δημοσιογραφικά το ενδιαφέρον να βρίσκουμε ζητήματα, αλλά η εικόνα του κόμματος είναι ότι είμαστε αποφασισμένοι για νέα αρχή και πιστεύω και ο Στέφανος Κασσελάκης είναι στην ίδια λογική. Θα προχωρήσουμε σε ένα συνέδριο και όπου χρειαστεί θα γίνει επικαιροποίηση. Είναι υγεία να υπάρχουν διαφωνίες που κατατίθενται όμως με καλοπροαίρετο τρόπο ώστε να μην βλάπτούν την εικόνα του κόμματος. Πρέπει να δίνουμε το μήνυμα ότι έχουμε εναλλακτική πρόταση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Είναι προφανές ότι πρέπει να δούμε τα αίτια της ήττας και το γιατί υπήρχε διαφορά 20 μονάδων», ανέφερε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεκινάει από το μηδέν… και έχει έναν μόνο αντίπαλο»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αντίπαλο την κυβέρνηση Μητσοτάκη και κανένα άλλον. Θα δώσουμε τη μάχη με ισχυρή κοινοβουλευτική ομάδα, όπως απέδειξε στη δύσκολη φάση του εξαμήνου μέχρι τη νέα ηγεσία. Αν κάποιος έχει να απολογηθεί, είναι η κυβέρνηση της ακρίβειας που γονατίζει την ελληνική οικογένεια, η κυβέρνηση που έφερε το φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο συνιστά πλήρη εξαπάτηση του εκλογικού σώματος και γονατίζει 400.000 επαγγελματίες χωρίς τις απαραίτητες διασταυρώσεις κι ελέγχους. Η κυβέρνηση που κατέθεσε προϋπολογισμό με καμία παρέμβαση υπέρ της κοινωνίας και πολύ μειωμένα κονδύλια απέναντι στα ευάλωτα στρώματα», είπε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και κλείνοντας τόνισε:

«Τον ΣΥΡΙΖΑ τον εκφράζει η κοινοβουλευτική ομάδα με συμμετοχή και του Αλέξη Τσίπρα. Δεν πρόκειται να μπούμε άλλο σε εσωστρέφεια. Η φωνή μας είναι δυνατή γιατί έχουμε θέσεις. Με ρωτήσατε αν η πόρτα κλείνει. Εγώ δεν θεωρώ ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή τάση εξόδου αλλά νέες εγγραφές, ενώ η πόρτα μένει ανοιχτή για όσους θελήσουν να επιστρέψουν».

Σχετικά Άρθρα