Μαμουλάκης: Κίνδυνος να μείνουν χωρίς λεωφορεία οι πολίτες Ανατολικής και Δυτικής Αττικής

 Μαμουλάκης: Κίνδυνος να μείνουν χωρίς λεωφορεία οι πολίτες Ανατολικής και Δυτικής Αττικής

Η διοίκηση του ΟΑΣΑ και το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών είναι υπόλογοι απέναντι σε χιλιάδες επιβάτες της ανατολικής και δυτικής Αττικής που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς συγκοινωνία από τις 6 Δεκεμβρίου» τονίζει σε δήλωσή του ο Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Χάρης Μαμουλάκης. Ο Χάρης Μαμουλάκης με αφορμή την ακύρωση από το Ζ’ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, της απόφασης παράτασης της σύμβασης του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) με τα ΚΤΕΛ σημείωσε πως «οφείλουν εξηγήσεις γιατί συνέχισαν έναν χορό απευθείας αναθέσεων δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, παρά το γεγονός ότι είχαν ήδη ακυρωθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο προηγούμενες σχετικές αποφάσεις τους».

«Γιατί ακύρωσαν την προμήθεια λεωφορείων που είχε δρομολογηθεί από το 2019; Γιατί δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί η δέσμευση του πρώην Υπουργού Κώστα Καραμανλή, περί αγοράς 1.300 οχημάτων που θα ξεκινούσαν να κυκλοφορούν από το 2022, με την πρώτη παράδοση 250 λεωφορείων να αναμένεται το καλοκαίρι του 2024» διερωτάται ο Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

«Γιατί εδώ και 4 χρόνια από την αρχική ανάθεση, δεν έχουν προχωρήσει σε διαγωνιστική διαδικασία, παρά μόλις τον περασμένο Οκτώβριο προχώρησαν στην προδημοσίευση του διαγωνισμού» καταγγέλλει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Οφείλουν επίσης να δώσουν άμεσα στη δημοσιότητα το «σχέδιο» που όπως δηλώνουν έχουν, έτσι ώστε να φανεί ο τρόπος με τον οποίο θα καλυφθούν τα δρομολόγια» τονίζει καταληκτικά ο Χάρης Μαμουλάκης.

Σχετικά Άρθρα