Βρετανικό Μουσείο: Όσμπορν και Μητσοτάκης θα συνεχίσουν να μιλάνε για τα Γλυπτά

 Βρετανικό Μουσείο: Όσμπορν και Μητσοτάκης θα συνεχίσουν να μιλάνε για τα Γλυπτά

Ο εκπρόσωπος της διοίκησης του Βρετανικού Μουσείου, μίλησε στην εφημερίδα «Τα Νέα» για τα Γλυπτά του Παρθενώνα λέγοντας πως «η θέση του Μουσείου παραμένει αμετάβλητη. Οι συζητήσεις με την Ελλάδα σχετικά με μια “σύμπραξη για τον Παρθενώνα” συνεχίζονται και είναι εποικοδομητικές». 

Οι συζητήσεις ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2021 μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του προέδρου του Βρετανικού Μουσείου. Πηγές του Μουσείου αναφέρουν πως η διπλωματική και επικοινωνιακή κόντρα που ξέσπασε δεν πρόκειται να επηρεάσει την εξέλιξη των συζητήσεων.

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές εξέφρασαν την ελπίδα μια συμφωνία για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα να κλειστεί στο προσεχές μέλλον, αφήνοντας να εννοηθεί πως ο Όσμπορν θα συνεχίσει να μιλά με τον Μητσοτάκη.

«Πιστεύουμε ότι μια μακροχρόνια συνεργασία αυτού του είδους θα επιτύχει τη σωστή ισορροπία έτσι ώστε αφενός να μοιραζόμαστε τα σπουδαιότερα αντικείμενά μας με κοινά σε όλο τον κόσμο και αφετέρου να διαφυλάξουμε την ακεραιότητα της μοναδικής συλλογής που διαθέτουμε στο Μουσείο» πρόσθεσε ο ίδιος εκπρόσωπος αναφερόμενος στη «λύση» δανεισμού που προκρίνεται για τα Γλυπτά.

Σχετικά Άρθρα