Κασσελάκης: Προσπάθεια ένταξης των διαφωνούντων στελεχών στο… “Πολιτικό Κέντρο” – Τι θα ανακοινωθεί στην Πολιτική Γραμματεία

 Κασσελάκης: Προσπάθεια ένταξης των διαφωνούντων στελεχών στο… “Πολιτικό Κέντρο” – Τι θα ανακοινωθεί στην Πολιτική Γραμματεία

Ο Στέφανος Κασσελάκης, εμφανίζεται να θέλει να αφήσει πίσω του το κλίμα της εσωστρέφειας που κυριαρχούσε στον ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα. Στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη θα ανακοινωθούν οι νέοι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποχώρηση των στελεχών. Στην προηγούμενη συνεδρίαση ο πρόεδρος του κόμματος έδωσε στην Πολιτική Γραμματεία την μορφή του Πολιτικού κέντρου θέλοντας έτσι να στείλει μήνυμα ότι προτίθεται να χρησιμοποιήσει όλα τα στελέχη του κόμματος του, ακόμα και αυτά που του ασκούνε κριτική όπως ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Διονύσης Τεμπονέρας και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Με την κίνηση αυτή στέλνει μήνυμα προς την πλευρά των στελεχών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι όχι μόνο σέβεται τα όργανα, αλλά τα αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο.

  • Σήμερα, αναμένεται να συζητηθεί το χρονοδιάγραμμα για το συνέδριο, αρχής γενομένης από την 10η Δεκεμβρίου που θα συγκληθεί η ΚΕ για το θέμα, αλλά και το πώς θα μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να επανακάμψει πολιτικά και οργανωτικά.

Στην ομιλία στο Επιχειρηματικό Συνέδριο, που διοργάνωσε η Ναυτεμπορική, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν αναφέρθηκε καθόλου στα εσωκομματικά στελέχη που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ούτε άφησε καμία αιχμή εναντίον τους.

  • Επικεντρώθηκε στον προϋπολογισμό και μίλησε περισσότερο για την οικονομία και τις αλλαγές που ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Μία μεγάλη προοδευτική κυβέρνηση θα μπορέσει να πατάξει την τεράστια διαπλοκή και τη σπατάλη. Η χώρα χρειάζεται κοινωνικό και πλήρως αποδοτικό κράτος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμα αναφέρθηκε στο φορολογικό νομοσχέδιο και στους ελεύθερους επαγγελματίες χαρακτηρίζοντας «ανήκουστο οριζόντιο μέτρο, χωρίς κριτήρια και άδικο».

Ο αναπληρωτής Γραμματέας, Γιώργος Βασιλειάδης, αναφερόμενος στις εξελίξεις και στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές τόνισε ότι «περιμένουμε να δούμε τις ευρωεκλογές και από κει και μετά θα κριθούν όλοι και θα πάρουμε και εμείς τις πολιτικές μας αποφάσεις, αλλά νομίζω ότι είναι ρεαλιστικό αυτό που έθεσε ο πρόεδρος ότι βασικός στόχος είναι προφανώς το ποσοστό των εθνικών εκλογών».