Σκυλακάκης: Συνεχίζεται η επιδότηση ρεύματος για το κοινωνικό τιμολόγιο Α’ και Β’

 Σκυλακάκης: Συνεχίζεται η επιδότηση ρεύματος για το κοινωνικό τιμολόγιο Α’ και Β’

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θοδωρής Σκυλακάκης, μίλησε στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ για τα τιμολόγια της ενέργειας και τις επιδοτήσεις. Συνεχίζεται η επιδότηση ρεύματος για το κοινωνικό τιμολόγιο Α’ και Β’ επισήμανε ο υπουργός. Ακόμα, ο Θόδωρος Σκυλακάκης σημείωσε πως θα υπάρχει επίδομα θέρμανσης με ηλεκτρικό για το α’ τρίμηνο του 2024 και θα το πάρουν αυτοί που δικαιούνται επίδομα θέρμανσης και δεν το παίρνουν.

Μέχρι στιγμής, το πράσινο τιμολόγιο θα είναι αυτό στο οποίο θα πηγαίνουμε όλοι αυτόματα, όταν δεν επιλέγουμε κάποιο άλλο και θα έχει την τελική τιμή του μήνα, όπως ανέφερε ο Θόδωρος Σκυλακάκης.

Ο καταναλωτής θα μπορεί να κάνει σύγκριση όλων των πράσινων τιμολογίων όλων των εταιρειών, για να δει ποια είναι η πιο φθηνή, πρόσθεσε.

Όπως είπε, θα υπάρχει το σταθερό τιμολόγιο, το οποίο θα είναι πιο ακριβό, αλλά θα έχει σταθερή τιμή για 12 μήνες, ανεξαρτήτου του αν ανέβει η τιμή στο Φ.Α.

Το κίτρινο τιμολόγιο θα έχει κυμαινόμενη τιμή, ενώ το πορτοκαλί τιμολόγιο θα είναι μόνο για όσους έχουν έξυπνους μετρητές και θα λειτουργεί με βάση πώς πάει η τιμή μέσα στην ημέρα.

«Εγώ θα μείνω στο πράσινο και θα περιμένω να δω την τιμή που θα δώσουν οι πάροχοι τον Δεκέμβριο για τον Ιανουάριο μέσα στο τιμολόγιο», σημείωσε ο Θόδωρος Σκυλακάκης.

Σχετικά Άρθρα