Γεωργιάδης: Η επιστροφή των Γλυπτών αποτελεί αίτημα όλης της ανθρωπότητας

 Γεωργιάδης: Η επιστροφή των Γλυπτών αποτελεί αίτημα όλης της ανθρωπότητας

«Η επιστροφή των Γλυπτών αποτελεί αίτημα όλης της ανθρωπότητος καθώς η Ακρόπολη αποτελεί Παγκόσμιο Σύμβολο Πολιτισμού. Στο τέλος το Δίκαιο θα επικρατήσει» τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο υπουργός Εργασίας, μετά την είδηση για ακύρωση από μεριάς Σούνακ της συνάντησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και την στάση του Έλληνα πρωθυπουργού, που όπως τόνισε «εκφράζει αυτή την στιγμή όλους τους Έλληνες», έγραψε σε ανάρτηση στο twitter:

«Η επιστροφή των Γλυπτών αποτελεί αίτημα όλης της Ανθρωπότητος καθώς η Ακρόπολη αποτελεί Παγκόσμιο Σύμβολο Πολιτισμού. Η αφαίρεση τους από τον Έλγιν ήταν μία πράξη ληστείας, εκμεταλλευόμενη τότε την δεινή θέση στην οποία βρισκόταν ο Ελληνικός Λαός και ένα πολιτισμένο Έθνος όπως το Ηνωμένο Βασίλειο δεν μπορεί να υποκρίνεται ότι δεν το αντιλαμβάνεται.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζει αυτή την στιγμή όλους τους Έλληνες και όλους τους Πολιτισμένους ανθρώπους στην μάχη που δίνει για να επανενωθεί το Μνημείο και πάρα πολλοί άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο υποστηρίζουν αυτό το Δίκαιο αίτημα.

Στο τέλος το Δίκαιο θα επικρατήσει. Εύγε στον Πρωθυπουργό για την σθεναρή του στάση μας έδωσε υπερηφάνεια».

Σχετικά Άρθρα