Αυτός είναι ο νεότερος όμηρος της Χαμάς: Η οικογένειά του φοβάται ότι το 10 μηνών βρέφος κρατείται ως “τρόπαιο”

 Αυτός είναι ο νεότερος όμηρος της Χαμάς: Η οικογένειά του φοβάται ότι το 10 μηνών βρέφος κρατείται ως “τρόπαιο”

Ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει ότι η Χαμάς εμποδίζει την απελευθέρωση του νεότερου ομήρου, του μόλις 10 μηνών Kfir Bibas. Μάλιστα, εκπρόσωπος των ισραηλινών δυνάμεων υποστηρίζει ότι το βρέφος παραδόθηκε σε άλλη «παλαιστινιακή ομάδα» στη νότια πόλη Χαν Γιουνίς.

Σύμφωνα με την Telegraph, η πόλη αναμένεται να γίνει στόχος της επόμενης επίθεσης του Ισραήλ και εκτιμάται ότι το βρέφος θα «χρησιμοποιηθεί» στις διαπραγματεύσεις για εκ νέου παράταση της κατάπαυσης πυρός.

«Έχει δοθεί σε μια ξεχωριστή παλαιστινιακή τρομοκρατική ομάδα. Τα μωρά με τα κόκκινα μαλλιά κρατούνται τώρα από μία από τις παρατάξεις στη νότια πόλη Xαν Γιουνίς». Ο μικρός Kfir είχε μόλις μάθει να περπατάει όταν τον πήραν, όπως και τον αδελφό του Ariel, τεσσάρων ετών, και τη μητέρα του Shiri Silberman-Bibas, 32 ετών, από το σπίτι τους στο Κιμπιούτς Νιρ Οζ στις 7 Οκτωβρίου, όπου έλαβε χώρα η αιματηρή επίθεση.

Η οικογένεια του μικρού Kfir ζήτησε την επιστροφή του καθώς επιβεβαιώθηκε ότι δεν ήταν στη λίστα για την τελευταία απελευθέρωση, προσθέτοντας ότι ελπίζουν οι τρομοκράτες να μην κρατήσουν το παιδί «ως τρόπαιο». Ενας εκπρόσωπος του IDF είπε ότι πιστεύεται πως η Shiri, ο Ariel και ο Kfir, παραδόθηκαν στην Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ (PIJ) – μια τζιχαντιστική ομάδα που επιδιώκει να καταστρέψει το Ισραήλ και έχει απορρίψει ιστορικά οποιαδήποτε διπλωματική εμπλοκή με το Τελ-Αβίβ.

Ο 10 μηνών Kfir Bibas αγνοείται με τον πατέρα του Yarden, τη μητέρα του Shiri και τον μεγαλύτερο γιο τους τους Ariel, 4 ετών, από τις 7 Οκτωβρίου. Μέλη της οικογένειας δηλώνουν πως ελπίζουν ότι θα επιστραφούν κατά τη διάρκεια της παρατεταμένης εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Η θεία τους, Noah Abrahams, είπε ότι όσα υποστηρίζει ο ισραηλινός στρατός για την τύχη τους, ισοδυναμεί με «περισσότερα ψυχολογικά βασανιστήρια. Βιώνουμε στιγμές μεγάλης αβεβαιότητας. Η συνειδητοποίηση ότι δεν θα τους πάρουμε την αγκαλιά που επιθυμούσαμε μας αφήνει άφωνους». Ο Avichay Adraee, εκπρόσωπος των αραβικών μέσων ενημέρωσης για το IDF, δήλωσε: «Παιδιά και μωρά κάτω του ενός έτους που δεν έχουν δει το φως της για περισσότερες από 50 ημέρες κρατούνται αιχμάλωτα από τη Χαμάς».

Σχετικά Άρθρα