Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν – Σάντσεθ για τον πόλεμο στη Γάζα

 Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν – Σάντσεθ για τον πόλεμο στη Γάζα

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ είχε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τη συνομιλία τους να επικεντρώνεται στον πόλεμο στη Γάζα. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, Ερντογάν και Σάντσεθ συζήτησαν για τις ισραηλινές επιθέσεις κατά των Παλαιστινίων, τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την απρόσκοπτη παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα και τις προσπάθειες για μόνιμη κατάπαυση του πυρός και διαρκή ειρήνη.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι «η στάση της ισπανικής κυβέρνησης κατά των «παράνομων επιθέσεων του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων και οι ανακοινώσεις της υπέρ της αναγνώρισης της Παλαιστίνης» είναι πολύτιμες.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε, επίσης, ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να αναλάβει κάθε είδους ευθύνες, μεταξύ άλλων και ως εγγυήτρια χώρα, για να διασφαλίσει τη διαρκή ειρήνη και να συνεργαστεί με την Ισπανία για τον σκοπό αυτόν.

Να σημειωθεί ότι ο Ισπανός πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Ράφα, την Παρασκευή (24/11), με τον Βέλγο ομόλογό του Αλεξάντερ ντε Κροο, κατήγγειλε τη δολοφονία αδιακρίτως – όπως την χαρακτήρισε – Παλαιστινίων στη Γάζα.

«Η δολοφονία αδιακρίτως αθώων πολιτών, συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων αγοριών και κοριτσιών, είναι εντελώς απαράδεκτη», δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός.

Το Ισραήλ αντέδρασε άμεσα λέγοντας ότι τέτοιες δηλώσεις ενισχύουν την τρομοκρατία.

Σχετικά Άρθρα