Σαλαμίνα: Ο ιερέας που ασέλγησε σε ανήλικο είχε καταδικαστεί σε 9 χρόνια, αλλά άσκησε έφεση και παρέμεινε έξω

 Σαλαμίνα: Ο ιερέας που ασέλγησε σε ανήλικο είχε καταδικαστεί σε 9 χρόνια, αλλά άσκησε έφεση και παρέμεινε έξω

Ήταν πριν από πέντε χρόνια, το 2018, όταν γονείς υπέβαλαν μήνυση κατά του παλαιοημερολογίτη ιερέα για ασελγείς πράξεις εις βάρος ενός 11χρονου, τότε, αγοριού. Ο εισαγγελέας, με τη σειρά του, παρέδωσε την προανακριτική στο Ανηλίκων και τρία χρόνια αργότερα η υπόθεση παραπέμφθηκε σε δίκη.

Ο 68χρονος ιερέας καταδικάστηκε πρωτόδικα σε εννέα χρόνια, ωστόσο άσκησε έφεση και παρέμεινε εκτός φυλακής.

Δύο χρόνια αργότερα, εχθές, Κυριακή, ο ιερέας συνελήφθη εκ νέου, μετά από καταγγελία πατέρα ανηλίκου, ο οποίος ανέφερε ότι ο ιερέας κατά τη διάρκεια επισκέψεων στο σπίτι φίλου του στο νησί όπου ο ίδιος λειτουργούσε, εκμεταλλευόμενος την απουσία των γονιών του παιδιού, ασελγούσε κατ’ επανάληψη εις βάρος του.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τη σύλληψη ιερομόναχου για ασέλγεια σε ανήλικο
Συνελήφθη 68χρονος θρησκευτικός λειτουργός διωκόμενος με ένταλμα σύλληψης για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη, κατ’ εξακολούθηση.

Συνελήφθη μεσημβρινές ώρες χθες (Κυριακή 26 Νοεμβρίου) σε νησί του Αργοσαρωνικού, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 68χρονος ημεδαπός που τυγχάνει θρησκευτικός λειτουργός, διωκόμενος με ένταλμα για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δε συμπλήρωσε τα 12 έτη, κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε βάσει σχηματισμού δικογραφίας και καταγγελίας που είχε προηγηθεί τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με την οποία σε μη επακριβώς προσδιορισθέντα χρόνο κατά το χρονικό διάστημα από Ιανουάριο έως Ιούνιο του τρέχοντος έτους, ο κατηγορούμενος προέβη στις ανωτέρω αξιόποινες πράξεις.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του και στον χώρο όπου ασκούσε τα θρησκευτικά του καθήκοντα κατασχέθηκαν ψηφιακά μέσα, το περιεχόμενο των οποίων θα ερευνηθεί από τα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Επισημαίνεται ότι ο 68χρονος έχει συλληφθεί ακόμη μια φορά, σε προγενέστερο χρόνο, για ομοειδή αδικήματα.

Ο συλληφθείς οδηγείται στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.

Σχετικά Άρθρα