Παίδων: Νοσηλεύτρια έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από 15χρονη

 Παίδων: Νοσηλεύτρια έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από 15χρονη

Νέο περιστατικό ξυλοδαρμού νοσηλευτικού προσωπικού καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) μέσω του προέδρου της Μ. Γιαννάκου. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος, χθες βράδυ στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού μία 15χρονη, θετική στον κορονοϊό, που βρίσκεται με εισαγγελική εντολή πάνω από ένα μήνα στο νοσοκομείο, επιτέθηκε και τραυμάτισε μία νοσηλεύτρια.

Η 15χρονη  και ο αδελφός της φιλοξενούνται, με εντολή εισαγγελέα, σε παιδιατρική κλινική παρουσία της μητέρας τους, λόγω ακατάλληλου οικογενειακού περιβάλλοντος, υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Η 15χρονη όπως και ο αδελφός της πάσχουν από κορονοϊο τις τελευταίες ημέρες  και ήταν απομονωμένοι σε θάλαμο της παιδιατρικής κλινικής.

«Όταν η νοσηλεύτρια την είδε να φεύγει από το θάλαμο, για να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊου σε άλλα νοσηλευόμενα παιδάκια της κλινικής, η νοσηλεύτρια της ζήτησε να επιστρέψει στο δωμάτιό της. Τότε της επιτέθηκε η 15χρονη» ανέφερε ο κ. Γιαννάκος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ «Πάνω από 45 κακοποιημένα, με διαφόρους τρόπους παιδιά, βρίσκονται σήμερα με εισαγγελική εντολή στα παιδιατρικά νοσοκομεία και πολλά άλλα στις παιδιατρικές κλινικές γενικών νοσοκομείων.

Τα παιδιά αυτά, χωρίς να φταίνε, διαταράσσουν τη λειτουργία των παιδιατρικών νοσοκομείων και κάποια από αυτά με ιώσεις γίνονται φορείς όπως εν προκειμένω η 15χρονη μετάδοσης λοιμώξεων».

«Γιατί να επιμένουν οι εισαγγελικές αρχές να δίνουν εντολές η φιλοξενία των κακοποιημένων παιδιών να γίνεται στα νοσοκομεία και όχι στις προνοιακές μονάδες;» αναρωτιέται ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Σχετικά Άρθρα