Επανενώθηκε με την οικογένειά της η 4χρονη Abigail

 Επανενώθηκε με την οικογένειά της η 4χρονη Abigail

Το ιατρικό κέντρο για παιδιά Schneider δημοσίευσε τη Δευτέρα 27/11 την πρώτη φωτογραφία της 4χρονης Abigail Idan, η οποία επανενώθηκε με την οικογένειά της, μετά την απελευθέρωσή της από τη Γάζα. Στη φωτογραφία χαμογελά και πάλι, ενώ βρίσκεται στην αγκαλιά της θείας της.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μίλησε την Κυριακή τηλεφωνικά με μέλη της οικογένειας του μικρού κοριτσιού στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ, λίγες ώρες αφότου έγινε η πρώτη πολίτης των ΗΠΑ που αφέθηκε ελεύθερη στην τρέχουσα τετραήμερη παύση των συγκρούσεων μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

«Δόξα τω Θεώ που είναι σπίτι. Μακάρι να ήμουν εκεί για να την αγκαλιάσω. Αυτό που υπέμεινε είναι αδιανόητο»», σημείωσε ο Μπάιντεν, προσθέτοντας σε διάγγελμά του ότι «δεν θα σταματήσουμε να εργαζόμαστε μέχρι να γυρίσουν όλοι στις οικογένειές τους».

«Είμαι ευγνώμων στον Μπάιντεν. Το αγαπάμε για όλη τη βοήθεια που μας δίνει και επίσης σε όλους τους Αμερικανούς, σας ευχαριστούμε πολύ. Σας αγαπάμε. Συνεχίστε να μας στηρίζετε. Είμαστε δημοκρατία», είπε ο παππούς της 4χρονης, Καρμέλ Ίνταν, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

«Δεν μπορούσα να το πιστέψω μέχρι να το δω. Για μια στιγμή, δεν το πίστευα», είπε ενώ περίμενε τη μικρή να επιστρέψει στο Ισραήλ, μετά την απελευθέρωσή της στη Γάζα.

Παρά τη χαρά του για την επιστροφή της Abigail, ο Καρμέλ Ίνταν θρηνεί για τους γονείς της, τον Ρόι και τη Σμάνταρ, που σκοτώθηκαν από τη Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Σχετικά Άρθρα