Διήμερη κακοκαιρία και από την Πέμπτη… θερμή εισβολή – H πρόβλεψη Τσατραφύλλια

 Διήμερη κακοκαιρία και από την Πέμπτη… θερμή εισβολή – H πρόβλεψη Τσατραφύλλια

Νέα κύμα κακοκαιρίας θα «χτυπήσει» τη χώρα μας από σήμερα το βράδυ (27/11), με
τις θερμοκρασίες ωστόσο να αναμένονται υψηλές για την εποχή, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Alpha και του Weather2Go.gr Γιώργο Τσατραφύλλια.

Ο μετεωρολόγος αναφέρει στην ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook πως αυτή τη φορά δεν θα έχουμε χιόνια και κρύα, αφού η θερμοκρασία θα είναι υψηλότερη από τα συνηθισμένα για την εποχή επίπεδα.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο από την κακοκαιρία είναι η Δυτική Ελλάδα, η Δυτική Κρήτη, οι Κυκλάδες, η ανατολική νησιωτική χώρα, η Καρδίτσα και τα Τρίκαλα.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια:
«Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

Η εμμονή των νοτιάδων, οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, η αφρικανική σκόνη και οι δυνητικά επικίνδυνες καταιγίδες το διήμερο Τρίτη-Τετάρτη 28-29/11 συνθέτουν το καιρικό προφίλ αυτής της εβδομάδας. Πιο συγκεκριμένα, από σήμερα το βράδυ και από τα δυτικά περιμένουμε νέα κακοκαιρία, η οποία αυτή τη φορά δεν θα φέρει κρύα και χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα, αλλά μεγάλα ύψη βροχής και θυελλώδεις νοτιάδες. Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο είναι η Δυτική Ελλάδα, η Δυτική Κρήτη, οι Κυκλάδες και η ανατολική νησιωτική χώρα. Επίσης, θα επηρεαστούν και οι ευπαθείς νομοί Καρδίτσας και Τρικάλων.

Αξιοσημείωτη, ακόμη, θα είναι η θερμή εισβολή που θα επηρεάσει τη χώρα μας από τη Πέμπτη 30/11 και μετά, η οποία θα εκτοξεύσει τη θερμοκρασία ακόμα και 8-9 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

ΥΓ.: Σε λίγο λεπτομέρειες».

Σχετικά Άρθρα