Documento: Αναφέρει πως και ο Βορίδης “μολύνθηκε” με το Predator

 Documento: Αναφέρει πως και ο Βορίδης “μολύνθηκε” με το Predator

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών, τα οποία αποκαλύπτουν ότι παρακολουθούσαν με Predator και τον υπουργό Επικρατείας, Μάκη Βορίδη. Σύμφωνα με την εφημερίδα Documento, ο ίδιος συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στους υπουργούς που έχουν ενημερωθεί από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων ότι ήταν στόχοι του Predator, ωστόσο δεν έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη και δεν έχει ενημερώσει τη Βουλή.

Ο Μάκης Βορίδης, βρισκόταν υπό παρακολούθηση την περίοδο που διατελούσε χρέη υπουργού Εσωτερικών.

Σύμφωνα με την κυριακάτικη εφημερίδα, τρεις ακόμα υπουργοί συγκαταλέγονται στους υπουργούς-στόχους του Predator, ωστόσο ούτε εκείνοι έχουν γνωστοποιήσει με κάποιο τρόπο την προσπάθεια παρακολούθησής τους. Πρόκειται για τους Άδωνι Γεωργιάδη, Βασίλη Κικίλια και Κωστή Χατζηδάκη, τα ονόματα των οποίων ήδη έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Νομικές διαδικασίες δεν έχουν κινήσει ούτε ο πρώην υπουργός της ΝΔ και πρώην Επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, καθώς και ούτε ο γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών, αντιναύαρχος Αριστείδης Αλεξόπουλος, δύο πρόσωπα που βρίσκονται επίσης στη λίστα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων.

Σχετικά Άρθρα