Χειμερινή απόδραση από την Αθήνα: Τέσσερις οικονομικοί προορισμοί κοντά στην πρωτεύουσα

 Χειμερινή απόδραση από την Αθήνα: Τέσσερις οικονομικοί προορισμοί κοντά στην πρωτεύουσα

Ο Δεκέμβριος είναι προ των πυλών και ενώ οι θερμοκρασίες αρχίζουν να υποχωρούν κι άλλο, όλοι μας αναζητούμε χειμερινούς προορισμούς που να μην κοστίζουν μία περιουσία με σκοπό να “αποδράσουμε” από τους ρυθμούς της καθημερινότητας, ψάχνοντας λίγες στιγμές ηρεμίας και ξεκούρασης.

Για όσους ζουν στην πρωτεύουσα, αυτό σημαίνει προορισμούς κοντά στην Αθήνα, προκειμένου να γλιτώσουμε κάποια χρήματα στη βενζίνη και στα διόδια.

Επίσης, για φτηνά ταξίδια καλό είναι να κοιτάμε τοποθεσίες που αφενός παρέχουν αρκετές επιλογές σε διαμονή και εστίαση, αφετέρου όμως θα πρέπει να αποφύγουμε ιδιαίτερα κοσμοπολίτικους προορισμούς, όπως είναι η Αράχωβα.

Το Libre συγκέντρωσε για εσάς πέντε προορισμούς που θα σας κάνουν να “αποδράσετε” από την πλήξη της καθημερινότητας.

Ναύπλιο

Το Ναύπλιο αποτελεί προορισμό – πασπαρτού, συνδυάζοντας μια πανέμορφη θάλασσα με μια κουκλίστικη πόλη, γεμάτη αξιοθέατα και πλούσια σε ιστορία. Απέχει κάτι παραπάνω από 1,5 ώρα οδικώς από το κέντρο της Αθήνας και έχει ήδη πληρότητα που ξεπερνά το 75% για τα περισσότερα Σαββατοκύριακα του Νοεμβρίου του 2023.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν διαθέσιμα δίκλινα δωμάτια που ξεκινούν από τα 100 ευρώ περίπου ανά διανυκτέρευση. Μια ακόμα πιο οικονομική λύση είναι φυσικά το Τολό, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το Ναύπλιο και παρέχει καταλύματα ακόμα και με 60 ευρώ τη βραδιά.

Τρίκαλα Κορινθίας

Μία ανάσα από την Αθήνα βρίσκονται τα γνωστά Τρίκαλα Ορεινής Κορινθίας. Αν και πρόκειται για έναν εξαιρετικά δημοφιλή προορισμό κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, τα τρία πανέμορφα ορεινά χωριά της περιοχής προσφέρουν μεγάλη ποικιλία σε εστίαση και διασκέδαση για όλα τα βαλάντια.

Εάν ο προορισμός αυτός σας ενδιαφέρει, θα πρέπει να βιαστείτε, καθώς η πληρότητα στα Τρίκαλα Κορινθίας ξεπερνά το 90% για τα Σαββατοκύριακα του Νοεμβρίου του 2023. Στην ευρύτερη περιοχή θα βρείτε καταλύματα που ξεκινούν από 80 – 100 ευρώ τη βραδιά.

Λουτράκι

Το Λουτράκι είναι μια επιλογή παντός καιρού για τους κατοίκους της πρωτεύουσας, καθώς η τοποθεσία του είναι στρατηγική. Απέχει μόλις 1 ώρα από το κέντρο της Αθήνας, ενώ η εγγύτητά του σε άλλες δημοφιλείς περιοχές, όπως είναι η Κόρινθος και η Περαχώρα, καθώς και το περίφημο καζίνο είναι επιπρόσθετες ατραξιόν στην ήδη αγαπημένη αυτή επιλογή.

Πρόκειται μάλλον για την οικονομικότερη επιλογή αυτή την περίοδο, καθώς μπορείτε να βρείτε δωμάτια ακόμα και με 60 ευρώ τη βραδιά ανά διανυκτέρευση, σε απόσταση 5 – 10 λεπτών με τα πόδια από το κέντρο. Η πληρότητα για το Νοέμβριο του 2023 ξεπερνά το 70%.

Στεμνίτσα

Χτισμένη αμφιθεατρικά στις δυτικές πλαγιές του Μαινάλου, στους πρόποδες της Κλινίτσας και σε υψόμετρο 1100 μέτρων, η Στεμνίτσα θα σας μαγέψει με τα αρχοντικά της πυργόσπιτα, το φυσικό της κάλλος, αλλά και τη ζωντάνια της, την οποία δεν συναντά κανείς σε αυτό το βαθμό στα γύρω χωριά.

Πρόκειται για ένα χωριό με πλούσια ιστορία και οικονομικές επιλογές τόσο στην εστίαση όσο και στη διαμονή, με τις τιμές των δωματίων να ξεκινούν από τα 100 ευρώ τη βραδιά. Η πληρότητα τη στιγμή που γράφεται το δημοσίευμα είναι στο 78% για το Νοέμβριο του 2023.

Καλάβρυτα

Ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για χειμερινές εκδρομές, τα Καλάβρυτα απέχουν κάτι λιγότερο από 2,5 ώρες από το κέντρο της Αθήνας.

Ο διάσημος οδοντωτός, το μοναστήρι του Μεγάλου Σπηλαίου, κρυμμένο μέσα στο βράχο εδώ από το 362, το γνωστό χιονοδρομικό κέντρο και τα ποτάμια (που προσφέρονται για μια σειρά από εξτρίμ σπορτς όπως είναι το καγιάκινγκ και το ράφτινγκ) είναι μερικά από τα ατού της ορεινής αυτής κωμόπολης.

Όσον αφορά τη διαμονή, στα Καλάβρυτα υπάρχουν επιλογές για όλα τα βαλάντια, με το κόστος να ξεκινά από τα 70 ευρώ για τα Σαββατοκύριακα του Νοεμβρίου του 2023 και την πληρότητα να φτάνει το 78%.

Σχετικά Άρθρα