Κακοκαιρία Bettina: Μεγάλες καταστροφές σε Πάτρα, Κυκλάδες και Λέσβο (εικόνες, vid)

 Κακοκαιρία Bettina: Μεγάλες καταστροφές σε Πάτρα, Κυκλάδες και Λέσβο (εικόνες, vid)

Η κακοκαιρία Bettina έχει προκαλέσει προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας, με καταρρακτώδεις βροχές, πλημμύρες και ισχυρούς ανέμους να τις «σφυροκοπούν». Σε πολλές περιοχές η κακοκαιρία Bettina έχει προκαλέσει πλημμύρες, ξεριζώματα και σπασίματα δέντρων, ενώ σε ορεινές περιοχές έπεσε και χιόνι που έφτασε μέχρι και τους 20 πόντους.

Στην Λέσβο, μπάζα μπήκαν μέσα σε μαγαζιά της παραλίας στη νοτιοδυτική Λέσβο με τους καταστηματάρχες και τις δημοτικές αρχές να κάνουν μεγάλες προσπάθειες να καθαρίσουν από τα μπάζα που ήρθαν με τα τεράστια κύματα λόγω της κακοκαιρίας.

Οι εικόνες καταγράφουν το μέγεθος της ζημιάς, με λάσπες να είναι παντού και τους δρόμους να έχουν γίνει απροσπέλαστοι.

Αχαΐα

Τα τεράστια κύματα που δημιούργησαν οι θυελλώδεις άνεμοι και έφθαναν ακόμη και τα τέσσερα μέτρα ύψος προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στην παραλιακή του Ρίου, στην Πάτρα.

Σύμφωνα με το tempo24.news, η θάλασσα βγήκε κυριολεκτικά στον δρόμο πλημμυρίζοντας τόσο την παραλιακή οδό Ποσειδώνος, όσο και την πλευρά του Ακταίου.

Ενώ χώματα και πέτρες σκέπασαν τους δρόμους, καθώς τα μανιασμένα κύματα έβγαζαν φερτά υλικά από την θάλασσα.

Το θαλασσόνερο στην οδό Ποσειδώνος έφθασε μέχρι τα καταστήματα και αρκετοί θαμώνες δυσκολεύτηκαν να φύγουν. Αναγκασμένοι σε κάποιες περιπτώσεις να “βουτήξουν” σχεδόν μέχρι τα γόνατα μέσα στο νερό.

Πρόβλημα υπήρξε ωστόσο και στην μαρίνα της Πάτρας. Οι πλωτές εξέδρες της Μαρίνας, έγιναν κομμάτια καθώς στην κυριολεξία κόπηκαν στα δύο από τους σφοδρούς ανέμους που πνέουν από το Σάββατο.

Κορινθία

Και στο Λουτράκι στον δρόμο Σχίνο – Αλεποχωρι, όπου η θάλασσα βγήκε στον δρόμο, με αποτέλεσμα να γεμίσει πέτρες και βράχια και να διακοπεί η κυκλοφορία. πλησίον της Μαυρολιμνης, καθώς o δέντρο είχε πέσει στο οδόστρωμα.

Ο Πρόεδρος της κοινότητας Σχίνου, Δημήτρης Λάμπρου με μηχανήματα του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων επιχειρούν να ανοίξουν το δρόμο, ο αέρας στην περιοχή είναι ακόμη δυνατός με αποτέλεσμα να έχουν κοπεί χλωρά και ξερά πεύκα.

Την ίδια ώρα στα λευκά ντύθηκε η ορεινή Κορινθία, από την Kαστανιά μέχρι την Γκούρα το χιόνι αγγίζει τους 20 πόντους.

Από νωρίς το πρωί εκχιονιστικά μηχανήματα του Δήμου Σικυωνίων και της Περιφέρειας Πελοποννήσου έπιασαν δουλειά προκειμένου να παραμείνει ανοιχτό το επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Εύβοια

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε το βράδυ του Σαββάτου 25, Νοεμβρίου η κακοκαιρία στην Εύβοια.

Ο πρόεδρος της εστίασης Ευβοίας, Βασίλης Ευθυμίου δήλωσε στο evima.gr για την κακοκαιρία: «Ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα τα οποία έπεσαν επάνω σε τέντες, ομπρέλες και πέργκολες καταστημάτων εστίασης και σε αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα».

Στην περιοχή του Καράβου στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου, Ένα μεγάλο δέντρο κόπηκε στα δύο από τους ισχυρούς ανέμους και έπεσε στο δρόμο που οδηγεί στο φάρο του λιμανιού.

Στην Αμάρυνθο χρειάζεται μεγάλη προσοχή σε όσους θέλουν να περάσουν τον παράλληλο δρόμο της παραλίας Αλάμπεη. Χθες το βράδυ έπεσε ένα μέρος του δρόμου στη θάλασσα. Κάποια σημεία κάτω από την άσφαλτο είναι κούφια.

Λήμνος

Η Κακοκαιρία Bettina έπληξε και την Λήμνο. Οι θυελλώδεις  νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι που έπνεαν χθες βράδυ “έβγαλαν έξω”,  στην κυριολεξία την θάλασσα, στο λιμάνι της Μύρινας παρασύροντας βράχια αλλά και πάρα πολλά σκουπίδια σε όλο το παραλιακό μέτωπο.

 Αποτέλεσμα να διακοπεί  η κυκλοφορία των οχημάτων ενώ από τις πρώτες πρωινές ώρες συνεργεία του Δήμου υπό συνεχή βροχή υπο την καθοδήγηση του Αντιδημάρχου Νίκου Μοσχάκη με μηχανήματα μάζεψαν βράχια, φερτά υλικά και σκουπίδια .

Στο λιμάνι υπήρχαν και αυτοκίνητα τα οποία οι ιδιοκτήτες τους απομάκρυναν έγκαιρα εκτός από ένα το οποίο όπως βλέπετε και στο βίντεο παρασύρθηκε από τον αέρα με μικρές υλικές ζημιές.

Ίδια εικόνα και στο Ρωμέικο Γιαλό με την θάλασσα να δημιουργεί για άλλη μια φορά προβλήματα .

Πάρος

Στην Πάρο, που από το μεσημέρι είχε σταλεί στους κατοίκους προειδοποίηση 112 για επικείμενα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, υπήρξαν καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι.

Στην Παροικία ειδικά, που επηρεάζεται σφοδρά από τα μποφόρ νοτιοδυτικής διεύθυνσης, η θάλασσα έχει φουσκώσει και η στάθμη της στο λιμάνι έχει ανέβει σε αξιοσημείωτα, ασυνήθη επίπεδα.

Επίσης στην περιοχή της Ζωοδόχου Πηγής, στην πλατεία, βρίσκεται σε εξέλιξη φαινόμενο πλημμύρας με το νερό να κατακλύζει το χώρο.

Αιτωλοακαρνανία

Στην Ορεινή Ναυπακτία έπεσαν τα πρώτα χιόνια, ντύνοντας περιοχές στα λευκά, όπως αναφέρει το nafpaktianews.gr.

Επίσης ακινητοποιήθηκε ένα λεωφορείο στο Λαμπίρι Αγρινίου με επιβάτες, λίγο νωρίτερα σήμερα λόγω παγετού-Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής αυτή την ώρα προκειμένου να συνδράμουν στο περιστατικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniosite.gr οι επιβάτες είναι σώοι και αναμένεται άλλο λεωφορείο για να επιβιβαστούν και να πάνε στον προορισμό τους, οι οποίοι βιώνουν μια ταλαιπωρία λόγω και των χαμηλών θερμοκρασιών.

Μύκονος

Στην Μύκονο πλημμύρισαν δρόμοι, με την Μικρή Βενετία να γίνεται… κανονική Βενετία. Οι εικόνες είναι εντυπωσιακές, με το νερό να έχει κατακλύσει τα πάντα. 

Πάνω από 200 κλήσεις στην Πυροσβεστική

Συνολικά 243 κλήσεις, κυρίως για κοπές δέντρων και παροχές βοηθείας, έλαβε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος από χθες, Σάββατο, έως σήμερα τις 7 το πρωί, λόγω θυελλωδών ανέμων, ισχυρών βροχοπτώσεων και καταιγίδων, αλλά και χιονοπτώσεων σε περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα:

•Στην Περιφέρεια Αττικής 61 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 38 κοπές δέντρων και 23 αφαιρέσεις αντικειμένων.

•Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, 23 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 21 κοπές δέντρων και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο 43 επιβάτες ενός τουριστικού λεωφορείου το οποίο είχε ακινητοποιηθεί λόγω σφοδρής χιονόπτωσης στην Τ/Κ Κερασιάς Φλώρινας.

•Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας 7 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 6 κοπές δέντρων και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο 11 άτομα όταν ακινητοποιήθηκαν τα οχήματά τους λόγω σφοδρής χιονόπτωσης.

•Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, 12 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 3 κοπές δέντρων

•Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας 5 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 4 κοπές δέντρων

•Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, 24 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 21 κοπές δέντρων και 2 αφαιρέσεις αντικειμένων.

•Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας 12 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 10 κοπές δέντρων.

Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων 20 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 18 κοπές δέντρων και 1 αφαίρεση αντικειμένου.

•Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου18 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 14 κοπές δέντρων και 3 αφαιρέσεις αντικειμένων.

•Στην Περιφέρεια Ηπείρου 17 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 16 κοπές δέντρων

•Στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου 16 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 9 κοπές δέντρων.

•Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου 12 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 4 κοπές δέντρων και 3 αφαιρέσεις αντικειμένων.

•Στην Περιφέρεια Κρήτης 16 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 10 κοπές δέντρων.

Σχετικά Άρθρα