Τραγωδία ανοιχτά της Λέσβου: Ανασύρθηκε η σορός μέλους του πληρώματος ενώ διασώθηκε ένας ναυτικός – Αγνοούνται άλλοι 12 – Οι πρώτες εκτιμήσεις (vid)

 Τραγωδία ανοιχτά της Λέσβου: Ανασύρθηκε η σορός μέλους του πληρώματος ενώ διασώθηκε ένας ναυτικός – Αγνοούνται άλλοι 12 – Οι πρώτες εκτιμήσεις (vid)

Φορτηγό πλοίο με σημαία των Νήσων Κομόρες, με 14 άτομα πλήρωμα, βυθίστηκε ανοιχτά της Λέσβου, και συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή 4,5 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά του νησιού. Μέχρι τώρα έχει εντοπιστεί η σορός ενός άτυχου άνδρα ενώ αγνοούνται άλλοι 12. Νωρίτερα είχε διασωθεί Αιγύπτιος ναυτικός που είχε εντοπιστεί πάνω σε βαρέλι.

Η σορός ενός ναυτικού μέλους του πληρώματος του φορτηγού πλοίου που βυθίστηκε στα ανοιχτά της Λέσβου, εντοπίστηκε από παραπλέον πλοίο. Το μεσημέρι ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας εντόπισε και διέσωσε έναν Αιγύπτιο ναυτικό μέλος του πληρώματος του πλοίου ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή του ναυαγίου συνεχίζονται υπο δυσμενείς καιρικές συνθήκες για τον εντοπισμό των υπόλοιπων 12 ναυτικών.

  • Λίγο μετά τις 11 π.μ. ανασύρθηκε ζωντανός από ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, εν μέσω θαλασσοταραχής, ένας ναυτικός, ενώ γίνονται έρευνες για τους υπόλοιπους 12.

Το πλοίο RAPTOR, μήκους περίπου 100 μέτρων, είχε αναχωρήσει από τη Δεκέλεια της Αιγύπτου φορτωμένο με αλάτι και τελικό προορισμό το λιμάνι της Κωνσταντινούπολης. Μεταξύ των μελών του πληρώματος περιλαμβάνονται δύο υπήκοοι Συρίας, ένας Ινδός και 11 Αιγύπτιοι.

  • Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το πλοίο δήλωσε μετά τις 7 το πρωί της Κυριακής μηχανική βλάβη, ενώ στις 08:20 εξέπεμψε SOS, αναφέροντας και κάποια κλίση, και στη συνέχεια χάθηκε και από τα ραντάρ.

Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι πιθανότατα το πλοίο λόγω του έντονου κυματισμού έβαλε νερό στα αμπάρια, με αποτέλεσμα να πάρει κλίση.

Εικόνες και βίντεο από τις έρευνες:

Λιμενικό: “Έχουν βρεθεί μόνο κάποια σωσίβια – Ο επιζών εντοπίστηκε πάνω σε βαρέλι”

Κορυφώνεται η αγωνία για τους 13 αγνοούμενους ναυτικούς του φορτηγού πλοίου RAPTOR, που βυθίστηκε -το πρωί της Κυριακής- ανοιχτά της Λέσβου, αφού εξέπεμψε σήμα κινδύνου «mayday, mayday. Μιλώντας στον Realfm 97,8 ο Εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού, Νίκος Αλεξίου, επισήμανε πως με εξαίρεση τον έναν ναυτικό που εντοπίστηκε σώος, μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί οι υπόλοιποι 13 ναυτικοί, παρά μόνο «κάποια σωσίβια».

Καλά στην υγεία του ο διασωθείς ναυτικός

Σε ετοιμότητα βρίσκεται από νωρίς το πρωί της Κυριακής το Γενικό Νοσοκομείο της Μυτιλήνης, μετά την είδηση του ναυαγίου του φορτηγού πλοίου Raptor ανοιχτά της Ερεσού και Ταβαρίου στη Λέσβο.

Στις 12.00 το μεσημέρι περίπου μεταφέρθηκε στο Βοστάνειο ο πρώτος ναυτικός που διασώθηκε στην περιοχή.

Βίντεο με τη μεταφορά του ναυτικού στο Βοστάνειο:

Όπως ανέφερε μιλώντας στο stonisi.gr ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Καμπούρης, οι γιατροί που φροντίζουν τον ναυτικό, σημειώνουν ότι είναι καλά στην υγεία του και δεν κινδυνεύει η ζωή του.

Σχετικά Άρθρα